Öğretmenler en çok BOTAŞ'ta çalışmak istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) AR-GE kurulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, eğitim çalışanlarının en çok BOTAŞ'ta çalışmak istedikleri ortaya çıktı.

BES AR-GE tarafından Ankara'da 1500 eğitim çalışanını kapsayan araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, eğitim çalışanları en çok BOTAŞ'ta çalışmak istiyor. Eğitim çalışanlarının yüzde 87'si fırsat tanınması durumunda başta BOTAŞ olmak üzere daha iyi ücret veren ve sosyal haklar tanıyan kamu kurumlarına geçmeyi istiyor. Geçmek istedikleri diğer kurumlar arasında ağırlıklı olarak RTÜK, TRT, TELEKOM ve Başbakanlık bulunuyor.

BES'in araştırmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, eğitimcilerin, ilk fırsatta daha iyi ücret ve sosyal haklar tanıyan kamu kurumlarına geçmek istediği ya da emekli olmayı düşündükleri belirtildi. Emekli olmak isteyenlerin oranının yüzde 74 olduğunun belirtildiği açıklamada, ek iş yapan eğitim çalışanlarının oranının ise yüzde 39 olduğu bildirildi. Açıklamaya göre, eğitimcilerin yüzde 77'si iş yerinin konumu, çalışma düzeni ve çalışma şartlarından memnun değil. Eğitim çalışanları en az sorunu ise öğrenci ve velilerle yaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber