İzmirli avukattan Başbakan için suç duyurusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahri KARATAŞ/İZMİR,

İZMİR Barosu avukatlarından Atilla Ertekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde sahip olduğu yetkileri aşarak, türban ile ilgili ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozacak nitelikte beyanlarda ve eylemlerde bulunduğu, ?Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçunu işlediği iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Üniversitelerde türban takılabilmesine yönelik olarak yapılan Anayasa değişikliğinin, kanuna karşı hile oluşturduğunu iddia eden Avukat Atilla Ertekin, savcılığa verdiği dilekçesinde şöyle dedi:

?Açıkça laiklik ilkesinin ihlali olarak görülen bu düzenleme ile anayasanın ilk dört maddesi arasında yer alan laiklik ilkesi, etrafına dolanılarak uygulanmaz hale getirilmiştir. Bakanlar Kuruluna başkanlık eden ve icranın başı olarak görev yapan Başbakan Erdoğan, 302'inci maddeyi ihlal edecek beyan ve eylemlerde bulunmuştur. Belirtilen maddede korunan hukuki yarar, devletin ülkesinin bütünlüğü ve egemenliğidir. Kendisi Anayasa değişikliğine başlamadan önce verdiği beyanlarıyla da suç işlemiştir. Gazetelere verdiği beyanlarında ?Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor, laiklik elden gidiyor', ?Yahu, bu millet istedikten sonra tabi elden gidecek yahu!', ?Sen bunun önüne geçemessin ki', ?Beyaz çarşafı giydik de geldik', sözleri suçu işlediğinin bir kanıtıdır.''

BASINI SUSTURMAYA YÖNELİK EYLEM

Bu açıklamalarıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin birlik ve beraberliğini açıkça ihlal ettiğini öne süren Atilla Ertekin, dilekçesine gazetelerde türban tartışmalarıyla ilgili olarak çıkan haberlerin küpürlerini de delil olarak ekledi. Ertekin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu beyanlarının devamıyla 320 maddeye aykırı eylemlerine kesintisiz bir şekilde devam ettiğini, yine bu eylemleri sırasında basını susturmaya yönelik beyanat ve eylemleri ile de zor kullanma unsurunu da gerçekleştirip, kendisi gibi düşünmeyenleri de baskı altına almaya çabaladığını iddia etti. Atilla Ertekin, dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber