Kocaeli'ndeki cami yakma olayına tepkiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlumder), Kocaeli'de camiyi yakma girişimini kınadı. Dernek, "Türkiye'yi kaosa sürüklemek için cami provokatörler tarafından yakıldı." iddiasında bulundu.

İzmit'te bulunan Yeni Cuma Camisi'nin bayan bölümüne yönelik yapılan yakma girişimine tepki yağıyor. Caminin ateşe verilmesine tepki gösteren Mazlumder, basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Hassas dönemden geçen Türkiye'yi kaosa sürüklemek için böyle bir girişimin yapıldığını öne süren Mazlumder Genel Başkanı Faruk Gergerlioğlu, provokatörlerin iş başı yaptığını söyledi. Bazı gazetelerin, manşetleriyle kaosa zemin hazırlaması sonucu bu tür olayların patlak verildiğini belirten Gergerlioğlu şu açıklamayı yaptı: "Yapılan girişim çok çirkin bir olay. Hangi dine ait ibadethane olursa olsun böyle bir olayın olması büyük saygısızlıktır. Başörtü yasağının kaldıracak yasanın TBMM'sinden geçmesinden sonra yakma girişimi provokatörler tarafından yapılmıştır. İnsanların hassas olduğu bir konuda suçluların bir an önce yakalanması gerekiyor."

Dün gece camiye gelen şahıs veya şahıslar, caminin bayan bölümünün kapısını kırarak içeri girdi. İçeriyi ateşe veren kimliği henüz belirlenmeyen kişiler, yerdeki kilimi ateşe vererek, Kur'an-ı Kerim, tespih ve bayanların başörtüleri yakıldı. Duvarlara sprey boya ile İngilizce tahrik edici yazılar yazan kişiler, olay yerinde uzaklaştı. Cami yanından geçen vatandaşların dumanı fark etmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Camiye 30 Aralık 2007 tarihinde de böyle bir saldırı gerçekleştirilmişti. Aynı şekilde kutsal kitaplar yakılmış, duvarlara peygambere, İslam dinine ve kutsal değerlere hakaret edici yazılar yazılmıştı. Her iki olayın zanlılarını yakalamak için emniyet güçleri geniş çapta araştırma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber