İstanbul'da balon uçuruyorlar: Pazartesi okullar tatil olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava, İstanbul'da etkisini hafta sonu daha da artıracak. Hava sıcaklığının 10 derece kadar düşmesi beklenirken, fısıltı gazetesi devreye girdi. İnternette kentte 'okulların pazartesi günü tatil olacağı' söylentisi yayıldı.

Söylenti bazı siteler tarafından da kullanılınca yaygınlaştı.

Oysa İstanbul Valiliği'nin bu konuda hiçbir kararı ve ön hazırlığı bulunmuyor. Sadece kar yağışı bekleninin üzerinde gerçekleşir ve ara sokaklar trafiğe kapatılırsa geçmiş yıllardaki gibi tatil ihtimali var. Ancak bugünden Pazartesi günü okulların tatil edilmesi için hiçbir çalışma bulunmuyor.

Meteoroloji'nin tahminlerinde de İstanbul için bu yılın en soğuk günleri öngörülüyor ancak Pazar akşamı başlayacak bir kar yağışı tahminlerde yeralmıyor. Hatta Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Analiz Müdürü Murat Şahin açıklamasında şöyle diyor:

"İstanbul'da karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar görülecek. Ancak önceki dönemlerde gördüğümüz sert, 30 santimetdreye ulaşacak yağışlar şeklinde odeğil rüzgarla birlikte gelen daha hafif bir yağış şeklinde gerçekleşecektir" deniliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber