Erdoğan'a yeni özel kalem müdürü

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce görevinden ayrılan Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk'un yerine Hasan Doğan'ı seçti. AK Parti'nin miting ve çeşitli toplantılarında sunuculuk yapan Doğan, 1977 doğumlu ve İlahiyat Fakültesi mezunu. Başbakan Erdoğan, Doğan'ı dil öğrenmesi için yurt dışına gönderecek. Mayıs'ta yeni görevine başlayacak Hasan Doğan'ın dil eğitimi süresince özel kalem müdürlüğünü Yunus Emre Karaosmanoğlu vekalaten yürütecek.

Sibel Tokgöz

Türkiye

Dostluğu sünnet kesti!

Geçen haftanın en gizemli gelişmesi Başbakan Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Hikmet Bulduk'un istifa etmesiydi. Hikmet Bulduk Erdoğan için sıradan bir bürokrat değildi. Belediye Başkanlığı'ndan bu yana beraberdiler. Erdoğan'ın tüm özel görüşmelerinin beyni idi. Başbakan Erdoğan'ı seven sevmeyen herkes onun yakın çevresine duyduğu vefa duygusunu takdir ederler. Erdoğan, hatalarına rağmen dostlarını terk etmeyen bir yaradılışa sahip. Peki, ne oldu da yılların dostluğu Erdoğan'ın bu güçlü duygularına rağmen bıçak gibi bir anda kesiliverdi.

Basına yansımadı ama Hikmet Bulduk memuriyetten de istifa etti. Sözümüzü uzatmadan beklenmeyen ayrılığın nedenine gelelim; Hikmet Bulduk bir süre önce Ankara Bilkent'te oğlunu sünnet ettirmişti. Hikmet Bulduk'un oğlunun sünnet töreni, Başbakan Erdoğan ve bütün kabinenin katılımıyla gerçekleşmişti. Sünnet düğününde dikkat çeken bir başka ayrıntı da büyük işadamlarının katılımıydı. Büyük işadamlarının sünnet düğününe katılarak Bulduk'un oğluna abartılı hediyeler sunması Başbakan Erdoğan'ı çok kızdırdı. O günden bu yana Başbakanla araları bir türlü düzelmeyen Bulduk, Erdoğan'ın yakın çevresi tarafından da tecrit edilince çareyi istifa etmekte buldu.

turktime.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber