MHP: Başörtüsünde mutabakat ve süreç devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliğinden sonra YÖK Kanunu'nun Ek-17. maddesinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusundaki tartışmalar sürerken, MHP'li sözcüler, iki parti arasındaki mutabakatın devam ettiğini ve Anayasa süreci tamamlandıktan sonra Ek-17. maddedeki düzenlemenin gündeme getirileceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle kapatılması gündeme gelen belde belediye başkanlarını Meclis'te kabul etti. Mehmet Şandır, AK Parti ile MHP arasındaki mutabakatla ilgili soruları cevapladı. Mutabakat gereği Yüksek Öğrenim Kanunu'nun Ek 17. maddesinde gelinen son noktanın sorulması üzerine Mehmet Şandır, Anayasa değişiklik sürecinin henüz tamamlanmadığını hatırlattı.

İki parti arasındaki mutabakatın; bu süreç tamamlandıktan sonra, Ek17. maddede de uygulamaya yönelik düzenleme yapılmasını öngördüğünü dile getiren Şandır, "MHP olarak yapılan bu düzenlemenin arkasındayız. Süreç tamamlandıktan sonra vardığımız mutabakat doğrultusunda gereken yapılacaktır'' dedi. Anayasa değişiklik sürecinin, Anayasa Mahkemesi kararı sonrası mı, yoksa Cumhurbaşkanının onayıyla mı tamamlanacağının sorulması üzerine Şandır, ''Bekleyelim görelim, şartlar neyi getirecek. Henüz daha süreç tamamlanmadı, süreci bir görelim'' dedi.

Bir televizyonun canlı yayınına katılan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda özellikle yazılı basında yanlış değerlendirmelerin yapıldığını, bunun da toplumu gerdiğini söyledi. Son günlerde AK Parti ile MHP arasında bu konuda protokol yapıldığına ilişkin haberlerin çıktığını hatırlatan Cihan Paçacı, "Aslında adına protokol demek de yanlış olur. AK Parti ile MHP yetkilileri, Anayasa değişikliği ile ilgili bir metin hazırlamışlardır. Bu metin, hepimizin bildiği gibi Anayasa'nın 10. ve 42. maddeleri ile YÖK Kanununun Ek 17. maddesindeki değişikliktir. Bu değişiklikler genel başkanlara sunulmak üzere imza altına alınmıştır o akşam. Ertesi gün, 42. maddede değişiklik yapıldığı için, sadece 42. maddeye münhasır olmak üzere ikişer arkadaş, o değişiklik metnini de imzalamıştır. Olayın aslı budur" diye konuştu.

Sürecin AK Parti ile mutabatları çerçevesinde devam ettiğini dile getiren Cihan Paçacı, "Bunun aksine, henüz AK Parti'den bize intikal eden sürecin değişmesiyle ilgili herhangi bir gelişme söz konusu değil" dedi. Cihan Paçacı, Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı'nın onayından geçip Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra Ek 17. madde düzenlemesinin gündeme geleceğini kaydetti.

AK Parti'nin 17. maddedeki düzenlemenin Anayasa mahkemesinden döneceğinden endişe ettiği hatırlatılarak, "Bunu aranızda konuştunuz mu?" diye sorulması üzerine Cihan Paçacı, "Hayır, bize böyle bir bilgi intikal etmedi. Biz de basından okuyoruz ama resmi olarak bize AK Parti'den bu şekilde bir bilgi gelmedi. Daha önce mutabık kaldığımız süreç şu an itibariyle devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber