81 ilden 81 kadın CEDAW için eğitilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kadın Dernekleri Fedearasyonu'nun (TKDF) başlattığı proje kapsamında, 1-5 Nisan tarihleri arasında 81 ilden 81 kadın, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) konusunda eğitilecek ve sivil toplum örgütlerine katılımları sağlanacak.

TKDF'nin Avrupa Birliği (AB) hibe programları tarafından finanse edilen "Kadınların 'Kadınlara Karşı her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW)' ve İhtiyari Protokol' Hakkında Bilinçlendirilmesi, Yetkin Kılınması ve Sivil Topluma Katılımlarının Arttırılması Projesi"nin başlatılması nedeniyle Farabi Otel'de kokteyl düzenledi.

TKDF Başkanı Canan Güllü, burada yaptığı konuşmada, federasyon olarak temel ilkelerinin Türkiye'de 35 milyonu aşkın nüfusa sahip kadınların sorgulama bilincini arttırmak olduğunu ifade etti.

9 ay sürecek proje kapsamda 81 ilden gelen 81 kadının 1-5 Nisan tarihleri arasında Ankara'da konaklayarak eğitim alacaklarını bildiren Güllü, kadınların projenin bitiminden sonra da oluşturulacak ekiple sürekli irtibat halinde bulunacaklarını söyledi. Güllü, projenin başarısının katılımcıların eğitim sonrasında sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri ile ölçüleceğini dile getirdi.

CEDAW Sözleşmesi'ni imzalayan taraf devletlerin bütün alanlarda kadınların erkeklerle eşit olarak insan hakları ve temel özgürlüklerden yararlanmaları için yasal düzenlemeler de dahil tüm önlemleri alacaklarını anlatan Güllü, eğitimlerde kadınlara CEDAW'ı, İhtiyari Protokolü, sözleşmenin devletle ilişkisini, bir devletin CEDAW'a ve İhtiyari Protokol'e taraf olmasının ne demek olduğunu, taraf devletin neler yapması gerektiği gibi konularda bilgilerin verileceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber