MEB öğrenci affı haberlerini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün bazı televizyonların ana haber bültenlerinde ve gazetelerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçmişte başörtüsü sebebiyle eğitimlerini yarım bırakan üniversite öğrencilerine yönelik bir af çalışması yaptığı yönünde haberlere yer verilmiştir.

Bir öğrencinin AK Parti İletişim Merkezi (AKİM)'ne sorduğu bir soruya verilen cevaptan yola çıkarak hazırlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yönde çıkan haberler, son günlerin gündemine uygun olarak özel hazırlanmış asparagas haberlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir af çalışması söz konusu değildir.

Hele hele, bu yönde bir kişiye ya da bir kitleye özgü herhangi bir af çalışması asla düşünülmemektedir.

Öğrenci affı ile ilgili Bakanlığımızın görüşlerini Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç.Dr.Hüseyin Çelik geçmişte defalarca vurgulamış ve sık sık çıkarılan afların eğitimi yozlaştırdığını belirtmiştir.

Bütün bunlara rağmen TBMM gündemine bu yönde bir teklif gelmesi durumunda Bakanlığımızın milli iradenin vereceği karara ipotek koyması söz konusu bile olamaz. Kamuoyunun çıkan haberleri bu açıklamalar ışığında yeniden değerlendirmesini diler saygılar sunarız.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber