Okul tatilleri uzaltılıyor...İşte tatil edilen iller

Haber Giriş : 18 Şubat 2008 00:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADIYAMAN

Adıyaman'da, Kriz Merkezi'nce alınan karar doğrultusunda, kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle Çelikhan ilçesi ve bağlı köylerde yarın da eğitime ara verildi.


AMASYA

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Amasya'da eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, devam eden kar yağışı nedeniyle Amasya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Amasya Üniversitesinde de 20 Şubat Çarşamba gününe kadar eğitime ara verildi.

Amasya'da daha önce alınan kararla ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugün için ara verilmişti.


AYDIN

Aydın'ın Nazilli, Kuyucak ile Bozdoğan ilçelerinde ise okullar bugün, bağlı köylerinde ise 2 gün tatil edildi.


BARTIN

Bartın'da merkez, Kurucaşile ve Amasra ilçesinde eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.


BİNGÖL

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle eğitime yarından itibaren 2 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği il genelinde, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Hava koşularının uygun olması durumunda okullarda 21 Şubatta ders başı yapılacağı bildirildi.


BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Cumartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Bilecik'te hayatı felç etti. 210 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı il merkezinde 20 cm'i geçti, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu.

Bilecik Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 1 gün daha tatil edildiğini bildirdi.


BURDUR

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm köylerde okullarda eğitime yarın da ara verildi.


ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler yarın da tatil edildi.


ELAZIĞ

Kar nedeniyle Elazığ'ın Maden, Arıcak, Alacakaya ve Sivrice ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.

Maden ilçe merkezinde okulların bir gün tatil edildiği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapamayan ilçelerde eğitime ara verildi.

Yolların durumuna göre tatilin uzayabileceği belirtildi.


İSTANBUL

İstanbul Valisi Muammer Güler ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edildiğini söyledi.

Güler saat 16:00'da yaptığı basın açıklamasında İstanbul'da kar yağışından çok yarın meydana gelecek kuvvetli buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil süresinin bir gün uzatıldığını söyledi.

Güler İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yapılan bir takım önlemlerden bahsederken sücüleri de zincir takmaları konusunda uyardı.


KAYSERİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kayseri'de eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Kayseri Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Kamuda çalışan özürlü personelin de bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kayseri'de bu sabah eğitime bugün için ara verilmişti


KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Keskin, Bahşılı, Delice, Sulakyurt, Çelebi ve Yahşihan ilçelerinde okullar bugün, Balışeyh ilçesinde ise yarın tatil edildi.


KONYA

Konya kent merkezi ve 31 ilçesinde okullarda eğitime bugün, Akşehir, Beyşehir, Kadınhanı ile Tuzlukçu ilçelerinde ise eğitime yarın da ara verildi. Kulu'da ise okullar 3 gün tatil edildi.


KOCAELİ

Kar yağışı öğleden sonra tekrar başladığı Kocaeli'de taşımalı okullar yarın da tatil edildi. İlde 80 köy yolu kapalı bulunuyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan ve dün hayatı durma noktasına getiren kar yağışı Kocaeli'de bugün öğleden sonra tekrar başladı. Şehir içinde biriken kar nedeniyle araçlar güçlükle yol alırken, kaldırımlarda biriken karların donması nedeniyle kayganlaşan yerde vatandaşlar yürümekte zorlanıyor.

Bugün ilköğretim, lise ve üniversitenin tatil olduğu Kocaeli'de kar yağışının tekrar başlaması nedeniyle taşımalı eğitimle okula gidenlere yarın da tatil edildi. Karın durumuna göre eğitiminin tamamının Salı günü de tatil olması bekleniyor.

Kar nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 Kocaeli geçişinde sorunlar yaşanıyor. Kayan araçlar ve kazalar nedeniyle yol zaman zaman trafiğe kapanıyor. Yetkililer, mecbur olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmamasını istedi. Karda en fazla etkilenen yerlerden biri de Kocaeli Üniversitesi. Yüksek tepeye kurulması nedeniyle karın hiç eksik olmadığı Umuttepe Kampüsü, bugün tatil olmasına rağmen gelenler oldu. Okulun tatil olduğunu öğrenince tekrar geri döndüler. Üniversitede alanında ise temizlik çalışmaları devam ediyor.


ORDU

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Ordu'da eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, halen bölgede yer yar devam eden kar yağışı nedeniyle Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki okullarda eğitime yarın da ara verilmesine karar verdi.

Ordu'da daha önce alınan kararla il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verilmişti.


SAKARYA

Sakarya ile Samsun il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.

Sakarya Valiliği, olumsuz hava koşulları yüzünden, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime yarın da ara verildiğini açıkladı.


SAMSUN

Samsun'da aralıksız süren kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime verilen 1 günlük ara uzatıldı.

Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki tüm okullardaki tatil süresinin 1 gün daha uzatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, okullarda kamu görevlileri ile kamuda çalışan tüm özürlülerin bir talimat ve talebe gerek kalmadan tatil süresince izinli sayılacakları vurgulandı.


TOKAT

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (GOPÜ) eğitime 1 gün ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle GOPÜ'de bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Yetkililer, eğitime verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağına hava şartlarına göre karar verileceğini kaydettiler.


TRABZON

Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde Pınaraltı Keleşli ve Sayvan köy okulları ile Maçka ilçesindeki tüm okullar bugün tatil edildi.


VAN

Van'ın Bahçesaray ilçesinde de kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Kaymakam Şaban Erdoğan, gece başlayan karın saat 08:30'a kadar etkisini sürdürdüğünü belirterek, kar sebebiyle ilçe merkezi ve köylerdeki okulları Çarşamba gününe kadar tatil etme kararı aldıklarını söyledi.

Karın kapattığı 20 köy yolunu sabahın erken saatlerinde başladıkları çalışmalarla açtıklarını dile getiren Erdoğan, ilçenin Van ile irtibatını sağlayan Bahçesaray-Hizan karayolunun da yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldığını kaydetti.

Güncelleme devam edecek

ZONGULDAK

Zonguldak kent merkezi ile Ereğli İlçesi'nde etkisini sürdüren kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.

Vali Yavuz Erkmen, kar yağışının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini belirterek, ?Çarşambadan sonra hava sıcaklığı artacak. Bu nedenle vatandaşlarımız sel baskınlarına karşı dikkatli olsun. Biz de bu konuda önlemlerimizi alıyoruz? diye konuştu.

Üniversiteler

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Bu arada, Sakarya Üniversitesinde, devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.


MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Maltepe Üniversitesi merkez kampüsünde eğitime yarın da ara verileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, merkez kampüs dışındaki Dragos kampüsü ve tıp fakültesinde ise eğitime yarın devam edileceği belirtildi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle üniversitede eğitim ve öğretime bugün ara verilmişti.


Memurlar.Net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber