TOKİ Başkanı Bayraktar: Belde belediyeleri bir an önce kapatılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kamuda tasarruf ve mimari rejim bütünlüğünün korunması açısından, belde belediyelerinin kapatılmasının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, mimari rejimin korunması ve kamuda tasarruf açısından belde belediyelerinin kapatılması, hatta birbirine ve merkeze çok yakın yerlerde bakanlıkların ilçe teşkilatlarının da kapatılması gerektiğini yönünde açıklamalarda bulunan Bayraktar, 'adrese dayalı' son nüfus verilerinden sonra, belde belediyeleri üzerinde yürütülen tartışmalara tekrar dikkati çekti.

Belde belediyelerinin kapatılmasıyla kamunun en az 300 milyon YTL tasarruf sağlayacağına işaret eden Bayraktar, bu paranın kalkınma için daha gerekli yatırımlara yönlendirilebileceğini vurguladı.

İmar planlarının sağlıklı uygulanması, mimari rejim bütünlüğünün korunması açısından da belde belediyelerinin kapatılması gerektiğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bir ilçede imar yoğunluğu bir iken, diğer ilçede 5 olmaz. Bu bütün altyapı yatırımlarını olumsuz etkiliyor. Mimari bütünlük sağlanamıyor.

Bileşik kaplar modeli içinde nüfusun desantralizasyonu açısından da imar planlarının belli bir bütünlük içerisinde uygulanması gerekir. Bu nedenle belde belediyelerinin kapatılması işleminin bir an evvel yapılması yararlı olacaktır."

İŞSİZLİĞİ ARTIRIYOR

Bayraktar, ekonomik gelişmişlik olmadan, alt yapı yatırımları tamamlanmadan kurulan belde belediyelerinin işsizliği de artırdığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Bir köy belediye olunca adam ahırını kapatıyor, ineğini satıyor.

Adamlar kahvede oturmaya, kadınlar da parti vermeye başlıyorlar.

Hayvancılık yapılmıyor, tarım ölüyor, üretim yok, işsizlik artıyor. Adam hiç olmazsa köydeyim diye, ineğini besler, üretim yapar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber