Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Kamuda türban kaos yaratır

Haber Giriş : 19 Şubat 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda türban kaostur!

'Kamuda çalışanların da türban düzenlemesinden yararlanmaları söz konusu olursa ciddi kaos çıkar' diyen Ertuğrul Günay, hükümetin gündeminde böyle bir konu olmadığını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kamuda çalışanların da türban düzenlemesinden yararlanmaları söz konusu olursa ciddi kaos çıkar. AKP'nin bakanlarından birisi olarak böyle bir durumun olmadığını söylüyorum" dedi.

Önceki gün Habertürk'te soruları yanıtlayan Günay, türban konusunda Anayasa ile ilgili çok masum ve çok iyi niyetli bir çalışma yapıldığını belirterek, "Burada bir kıyamet koparıldı. 'Hukuk dışına çıkmak mümkün olmuştur' gibi densizlikler var. Biz sadece türban konusuyla ilgilenmiyoruz" diye konuştu.

Türban konusundaki tartışmaların nedeninin "sesli azınlık" olduğunu savunan Günay, şunları söyledi:

"Asıl büyük kitleler susuyor. Türkiye'de keşke özgürlükçü anlayışı ortaya koyan bir yapı olsa. Maalesef böyle bir durum söz konusu değil. Kamuoyunda bizi desteklemesi gereken bazı kuruluşların durması sıkıntı yaratıyor.

Aydın düşmanları aynı zamanda AKP düşmanları. Son yapılan Ergenekon operasyonları bunu gösterdi. Bir kitle var ki, hem aydınlar ürkütülmeye çalışılıyor hem de hükümetimiz ürkütülmeye çalışılıyor."

'AKP halk hareketi'

AKP'nin gerçek halk iktidarı olduğunu savunan Günay, "Sol devlete çekildi. AKP siyasetin çöktüğü noktada ortaya çıktı. İlk defa yeni bir halk hareketi oluştu. İlk defa 1954'ten sonra bir parti ikinci seçimde oylarını artırarak iktidar olmuştur. AKP hem düzene muhalefeti sürüyor hem de iktidar olmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Doğu'da ve Güneydoğu'da siyasetin itibarının artmaya başladığını belirten Günay, şunları kaydetti:

"Devlet kendi imkanlarıyla resmi dili öğretiyor, ama sonuçta öteki dillerin de öğretilmesi bence olması gereken bir durumdur. Anadilini geliştirmek, bunun geleceğe dönük olması yönünde bir çalışma yapılması gerekir. Frankfurt kitap fuarında bizim temamız var. 'Bütün renkleriyle Türkiye' diye. Burada Kürtçe kitap yazılabilmesine olanak sağlanacak."

'Sultanahmet'e izin vermem'

Günay, Four Seasons Oteli'nin Sultanahmet'teki Bizans Sarayı kalıntıları üzerine yaptığı ek bina inşaatı konusunda, "Otelin kütlesel yoğunluğu bana fazla geliyor, ama bu yıllardır süren bir durum. UNESCO'nun Avrupa temsilcileri uyarıda bulunmuş ama bütün yapının bir zarar ortaya koymadığı ifade ediliyor. Ayasofya'nın, Sultanahmet'in bulunduğu alanda yeni yapılaşmaya bugün elimde olsa izin vermem" diye konuştu.

Günay, Yalova'da atlattığı helikopter kazasıyla ilgili olarak da, "Helikopterden inerken yaşadığım olay yorgunluğun bir sonucu" dedi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber