Sahte KPSS belgesi düzenleyen şebeke yakalandı

Haber Giriş : 27 Mayıs 2003 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte KPSS belgesi düzenleyen şebeke yakalandı

Osmaniye'deki jandarma ekiplerinin bir kişinin üzerinde bulduğu sahte öğretmen kimliği, akıl almaz bir skandalı ortaya çıkardı. Bu operasyon sayesinde Türkiye genelinde 7 bin 200 kişinin sahte belgelerle üniversite ile kamu kurumlarına yerleştirildiği anlaşıldı.

Kadirli İlçesi'nde rutin arama ve kimlik kontrolü yapan jandarma ekipleri, Ömer Aslantaş'ın üzerinde Mustafa Şanlıtürk adına düzenlenmiş sahte öğretmen kimliği buldu. Olayı araştıran jandarma ekipleri, bilgisayar teknolojisiyle sahte belge düzenleyen Ali Kocaloğ'a ulaştı.

Operatör Kocaloğ'un bilgisayarındaki incelemede olayın sahte öğretmen kimliğiyle sınırlı kalmadığı anlaşıldı. Türkiye genelinde bazı ÖSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve sürücü belgelerinin de sahte olarak düzenlediği tespit edildi.

Ele geçirilen belgeler ışığında yaklaşık 4 milyar lira vererek, beden eğitimi okulları ile ve kamu kurumlarına girmeye çalışan kişiler tespit edildi. Jandarma ekipleri, aralarında beden eğitimi öğretmenleri ve öğrencilerinin de bulunduğu 4 sanığı 'resmi evrakta sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve rüşvet almak' suçlarından tutuklandı.

3 kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılırken, gözaltına alınan 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Türkiye genelinde evraklarda sahtecilik yaparak üniversiteye giren 100 öğrencinin bulunduğu, yaklaşık 7 bin kişinin de bu yöntemle kamu kuruluşlarına yerleştiği öne sürüldü.
Akşam Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber