Türk öğrencilere İtalya'dan ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, İtalyan Comitato Antica Fiera di Santa Lucia di Piave adlı kurumca düzenlenen "3. Avrupa Ortaçağı Yazmaları Yarışması"nda mansiyon ödülü aldı.

Avrupa ve Türkiye'den projelerin katıldığı yarışmada "Ortaçağda Düğün Geleneği: Türk Düğünü" sunumlarıyla mansiyon alan öğrencilere ödülleri, İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Angela Tangianu, başarılarından dolayı Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsmail Akbıyık'ı tebrik ederek, plaket takdim etti. Tangianu, projede yer alan öğretmenlerden Kenan Kılınç ve Seher Şen ile projeyi hazırlayan öğrenciler Emine Gülfem Anaç, Hatice Kübra Demir, Güler Turgut ve Ece Kaya'ya da başarı sertifikalarını sundu.

Törenin ardından, projeleri hakkında bilgi veren öğrenciler, ciddi bir literatür taraması yaparak bir Türk düğünü hakkında metin ortaya çıkardıklarını, daha sonra bunu drama haline getirerek yarışmaya gönderdiklerini anlattılar.

Ayrıca, programda öğretmen Gökten Yüksel eşliğinde Canberk Gül, Meriç Karatepe, Deniz Aslan ve Onat Aşık adlı öğrenciler müzik dinletisi sundular. İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Tangianu, dinletinin ardından öğrencilere teşekkür sertifikası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber