Yasalar Türkçeleşse suç azalır mı?

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasaların dili artık TDK tarafından mercek altına alınacak. TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın, yasaların daha rahat anlaşılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi ve TDK'nın işbirliği yapacağını belirtti. Akalın, böylece suç oranlarının düşebileceğini de iddia etti.

Şükrü Haluk Akalın, Türkçenin doğru kullanılması açısından tüm kurumların el ele vermesi gerektiğine işaret etti. Bu çağrıya ilk yanıtın Dil Bayramı etkinliklerinde TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geldiğini söyleyen Akalın, "Sayın Arınç, kanunların doğru, güzel ve anlaşılır bir Türkçe ile çıkarılmasında TDK ile işbirliği yapacakları konusunda sevindirici açıklamalar yaptı. TBMM'den gelecek ayrıntıları sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. Akalın, bu işbirliğinin devletin tüm kurum ve kuruluşlarına örnek olması gerektiğine değindi.

"SUÇ ORANI DÜŞEBİLİR"

İşbirliği ile TDK uzmanlarının TBMM'de görev alabileceğini ifade eden Akalın, orada yasaların dilinin inceleneceğini ve daha anlaşılır hale getirileceğini anlattı. Yasaların dilinin anlaşılır bir Türkçe ile düzenlenmesiyle "İnsanlar, neyin suç olduğunu, neyin kendilerini cezalı duruma düşüreceğini daha rahat bilecekler" diyen Akalın, böylece suç oranın düşebileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber