KESK: Bu yasayla emeklilik hayal olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Umuyoruz ki hükümet uyarılarımızı dikkate alır ve IMF'in taleplerini yerine getirmek yerine halkın sesini dinleyip, sosyal güvenlik alanında yapılmak istenen değişikliklerden vazgeçer" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, Bursa'da Tüm-Bel-Sen ile Nilüfer Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreninde, memurların toplu sözleşme ve grev hakkı için yıllardan beri mücadele ettiklerini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden (AİHM) çıkan kararla birlikte, memurların toplu sözleşme ve grev hakkı önünde engel kalmadığını dile getiren Tombul, "Hükümete sesleniyoruz; artık toplu sözleşme masasına oturmak zorundasınız. KESK, bu gerçekleşene kadar mücadelesine devam edecektir" dedi.

Tombul, uygulanan ekonomik programdan dolayı emekçinin gün geçtikçe daha fazla hakkını yitirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na karşı uzun süredir mücadele ediyoruz. Bu yasayla emeklilik hayal olacak, parası olmayan sağlık hizmeti alamayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber