Vali yardımcısını isyan ettiren rapor

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, marketten aldığı ekmeğin küflü çıkması üzerine Denizli'ye tahlile gönderdi. Ekmekle ilgili gelen 'taze ve leziz' raporu Vali yardımcısını şok etti.

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, marketten adlığı küflü ekmeğe laboratuvarda "Taze ve leziz" raporu verildiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta aldığı ekmek küflü çıkınca ekmeğin tahlil için Denizli'ye gönderildiğini ve burada da taze raporu verildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Ömer Eru, "Vatandaş bozuk ürünle karşılaştığında ya fotoğrafını çeksin ya da notere tasdik ettirsin. Yoksa benim küflü ekmek gibi taze rapuru alır" dedi

Vatandaşın sağlığının hiçe sayıldığını belirten Vali Yardımcısı Ömer Eru "Vali vekilliğim döneminde evimin yanında bulunan bir marketten ekmek aldım. Ekmek küflü çıktı. Markete gidip vatandaş olarak ekmeğin küflü olduğunu bildirdim. İlk önce dikkate almadılar. Ekmeği değiştirelim dediler. Ancak beni tanıyan vatandaşlardan biri 'Sayın Valim' diye konuşunca market yönetiminin tavrı değişti.

Ben yine de vatandaş olarak belediye zabıtasına ihbarda bulunup küflü ekmeği kendilerine teslim ettim. Ekmek İzmir Laboratuvarı bakımda olduğu için Denizliye gönderilmiş. Denizli laboratuvarı tarafından küflü ekmeğe taze ve leziz raporu verilmiş. Rapor karşısında şaşırdım kaldım. Böyle olacağını bilseydim, ekmeğin fotoğrafını çeker ve notere tasdik ettirirdim" diye konuştu.

Aydın'da bazı marketlerde bozuk ve küflü ekmekler gündeme gelmiş, Aydın Belediyesi zabıtası da bu konuda zabıt tutarak ceza kesmişti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber