Gül: Türkiye Cumhuriyeti her türlü tehdidi yok edecek kudrette

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül "Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretindedir. Birlik ve beraberliğini şartlar ne olursa olsun korumaya her zaman muktedirdir"dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik olarak başlattığı kara harekâtıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin dün terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki unsurlarına yönelik sınırlı bir kara harekâtı başlattığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Kendisine verilen görevleri üstün vazife anlayışı içinde her zaman cesaret ve kararlılıkla yerine getiren şanlı Ordumuz, güç arazi ve hava şartlarına rağmen, bölücü terör örgütüne karşı etkili bir harekât gerçekleştirmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bölgede yaşayan masum sivillerin harekâttan olumsuz etkilenmemeleri için azamî gayretin gösterilmekte olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Zor anlarında defalarca kucak açtığımız ve dostane yardım elimizi uzattığımız Irak halkı Türkiye'nin kardeşi ve akrabasıdır.

Türkiye, komşumuz Irak'ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne daima büyük önem atfetmiştir. Bu harekâtımızın da, Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TEHDİTLERİ YOK ETME KUDRETİNDE

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında ?Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretindedir. Birlik ve beraberliğini şartlar ne olursa olsun korumaya her zaman muktedirdirö dedi.

Türk Silâhlı Kuvvetlerinin harekâtta görev alan her kademedeki tüm mensuplarına bu mukaddes vatan görevinde üstün başarılar diliyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber