Dersleri elinden alındığı için intihara kalkışmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Şakir Kızıldereli'nin üniversite yönetimi tarafından dersleri elinden alındığı için intihara teşebbüs ettiği iddia edildi.

Üniversite yetkilileri, 20 Şubat'taki intihar teşebbüsünün sebebini '800 YTL'lik kredi kartı borcu' olarak açıklamıştı. Şakir Kızıldereli'nin yakın arkadaşları üniversite yönetiminin olayları çarpıttığını söyledi. Kızıldereli'nin gece derslerinin elinden alınmasıyla aylık gelirinin bin YTL azaldığı, haftada girmesi gereken 12 saatlik gündüz derslerinin de 8 saate düşürüldüğü öğrenildi. Kızıldereli ile, intihara teşebbüs etmeden önce en son konuşan öğretim görevlilerinden biri, "Şakir hoca gece derslerinin elinden alınmasına çok içerlemişti." şeklinde konuştu. Üniversitede soruşturma açılması halinde ifade verebileceğini anlatan öğretim görevlisi, "Üniversite yönetimi Şakir hocanın daha önce derslerinden birine 1 saat geç geldiğini bahane ederek gece derslerini elinden almıştı. Şakir hoca buna çok içerliyordu. Sınavlarda zorunlu gözetmenlikler gibi bazı zoraki görevlendirmeler de yapıldı. İntihara teşebbüs ettiği gün benim yanımda hüngür hüngür ağladı. İdarecilerin kendisine zulmettiğini söylüyordu." iddialarını dile getirdi.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Muğla Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, olayın üniversitede yaşanan ikinci intihar vakası olduğuna dikkat çekti. Sunu, "Rektörün insan onurunu incitecek ayrımcı ve baskıcı politikalardan vazgeçmesi gerekir. YÖK 'ün Muğla Üniversitesi ile ilgili olarak derhal soruşturma ve inceleme başlatmasını talep ediyor. Bataklıkların kurutulmasını istiyoruz." dedi. Sunu, Muğla Üniversitesi'nde 'bazı öğretim üyelerine ayrımcılık yapıldığını' öne sürerek, Kızıldereli'nin intihar teşebbüsüyle ilgili, "Arkadaşımızın bazı derslerinin alınmasının ve kendisine çok az ders verilmesinin, intihara teşebbüsünde etken olabileceğini düşünüyorum.'' diye konuştu. Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Yökaş ise, Kızıldereli'nin intihara teşebbüsünün derslerle ilgili olmadığını, ekonomik gerekçelerle böyle bir girişimde bulunduğunu iddia etti.

Tuncer Çetinkaya, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber