Başörtüsü yasağını devam ettiren suç işlemiş olur

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukukçular Derneği başkanı avukat Kamil Uğur Yaralı, başörtüsü yasağını devam ettiren üniversitelerin anayasal suç işleycei uyarısında bulundu.

Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle üniversitelerdeki başörtüsü yasağının yoruma yer bırakmayacak şekilde kalktığının açık olduğunu vurulayan Yaralı, böyle bir durumda üniversite rektörlerinin hukuki durumun belirsiz olduğundan bahsetmesi ve yasağı kaldırmada tereddüt göstermesinin sözkonusu olamayacağını kaydetti. Yasağı uygulamakta ısrar eden rektörlerin Anayasaya ve Türk Ceza Kanunu'na(TCK) göre açıkça suç işlemiş olacağını bildirdi. "Bütün bu değişikliklerden sonra uygulanacak başörtüsü yasağı tamamen hukuka aykırı ve keyfi olacaktır." diyen

Yaralı, "Anayasa Mahkemesi'nin yorumuyla yanlış olarak uygulamada bulunanlar açısından da anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinden sonra tutunacak bir dal kalmamıştır. Başörtülü öğrenciler rahatlıkla fakültelerine girebilirler. Kendilerine engel olanlar hakkında Anayasanın 10. maddesi doğrultusunda Yeni TCK' nun 122.maddesinde düzenlenen "ayırımcılık" ve 112. maddesindeki "eğitime engel olmak" suçlarından dolayı cumhuriyet savcılıklarına ceza şikayetinde bulunabilirler. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber