Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı bölgeler baharı yaşamaya başladı, çarşamba günü sıcaklık 20 dereceyi geçecek. Doğuya inen soğuk hava ise bu kesimleri çarşamba günü terk edecek.

- İstanbul'da önümüzdeki günlerde yağış beklenmiyor. Hava güneşli ve sıcaklık perşembeye kadar hergün biraz daha yükselecek. Ankara'da sabahları pus oluşuyor, öğle saatleri ise güneşli geçecek. Ankaralılar çarşamba günü ısınacaklar, sıcaklık 15 dereceyi görecek. İzmir açık gökyüzü ve yüksek sıcaklıkları ile baharı yaşıyor. Adana da yarın itibaren ısınmaya başlayacak. Bugün İstanbul ve Adana 14, Ankara 6, İzmir 15, Bursa 13 derece.

Marmara'da sıcaklık hergün 2-3 derece yükselerek çarşamba günü 20 dereceyi de geçecek. Rüzgar çoğu zaman lodosdan esecek. Bölgede sabahları pus oluşuyor ama öğle saatleri güneşli gececek. Bugün Edirne 15, Çanakkale 13, Kocaeli 14 derece.

İç Anadolu'da dün Tokat-Sivas arasında kuvvetli yağan kar, bugün sona eriyor. Bu gece bu kesimlerde don oluşacak. Bölgenin batısında ise hava acık, sıcaklık artıyor, çarşamba günü Eskişehir'de 16 dereceye kadar çıkacak. Bugün Konya 2, Eskişehir 6, Sivas -3 derece.

Ege Bölgesi'ne bahar erken geldi. Bugün Kuşadası-Bodrum arasında karayel kuvvetli esiyor ama sonraki günlerde hava daha sıcak olacak. Afyon ve Kütahya'da ise pus oluşuyor. Denizli 12, Muğla 13, Kütahya 5 derece.

Akdeniz'de bugün poyraz kuvvetli estiğinden hava az bulutlu ama serin. Güneydoğu Anadolu'da hava bulutlu, Diyarbakır'da hafif yağış olabilir ama sonraki günlerde iki bölgede de sıcaklık hızla artacak ve çarşamba günü 20 dereceye yaklaşacak. Bugün Antalya 13, Gaziantep 7 derece.

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkili oluyor. Kar yağışı, Erzurum-Kars arasında zayıfladı ancak güneyde Van-Hakkari-Şırnak ve Kuzey Irak sınırında bugün ve yarın sabah yoğun yağacak. Bugün Habur Sınır Kapısı ve Çukurca arasında havanın rüzgarlı ve kar yağışlı olması bekleniyor. Sıcaklık gündüz 4-5, gece -2 derece civarında olacak. Çarşamba günü yağış kesiliyor ve sıcaklık yükselecek. Bugün Malatya 1, Erzurum -5, Van 3 derece.

Kırım'dan inen soğuk hava Karadeniz'in doğusunda bugünde etkisini sürdürüyor ama yağış çok zayıfladı. Bugün Trabzon-Rize arasında hava kapalı. Diğer yerlerde parçalı bulutlu bir hava var. Yarın batıdan itibaren sıcaklık hızla artacak ve genelde az bulutlu bir hava bekleniyor. Trabzon 7, Bolu ve Samsun 9 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber