Zap ve Avaşin tank kuşatması altında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak`a başlattığı kara operasyonu sürüyor. Zırhlı birliklerin PKK`nın önemli kamplarından olan Zap ve Avaşin`i de kuşatma altına aldığı belirtildi. Bamerni bölgesinde daha önce konuşlandırılmış tank taburundan tankların, özel birlikler eşliğinde ilerlediği bildirilirken, bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

TSK`nın PKK`ya yönelik başlattığı operasyon tüm hızıyla sürürken zırhlı birliklerin kuşatma altına aldığı Zap ve Avaşin kamplarına yakın bölgelerde çatışmalar aralıksız sürüyor. Mehmetçiğin PKK`lı teröristlerle en çok sıcak teması Zap kampı çevresinde bulunan Şuri, Cemi Cuhu, Şeriye, Cemi Tuya, bölgeleri ile Avaşin kampı çevresinde bulunan Cisri balukan, Geliya Balından, Ava merik bölgelerinde sağladığı belirtildi. Kuzey Iraktaki Sersing bölgesinde bulunan üst düzey bir peşmege komutanı da daha önce Bamerni bölgesinde konuşlanmış onlarca tankın özel birlikler eşliğinde Zap ve Avaşin kamplarını kuşattığını belirtti.

Mehmetçiğin kara harekatını başlatmasının ardından bazı bölgelerde peşmergelerin çekildiğini de belirten peşmerge komutanı, bazı bölgelerde ise halen peşmergelerin tutulduğunu söyledi. Mehmetçiğin kuşatma altına aldığı Zap ve Avaşin kampları bölgelerindeki operasyonlara kobra helikopterler de havadan destek sağlıyor.

HELİKOPTERLER HİÇ DURMADI

Hakkari, Çukurca ve Şemdinli`de ise gece boyunca helikopter trafiği yaşandı. Hakkari`den kalkan onlarca helikopter, Çukurca ve Şemdinli yönüne giderken, sabah saatlerinde de Hakkari ve Çukurca semalarında jetlerin uçuş yaptığı gözlendi. Bu arada sabah saatlerinde Hakkari`deki Fatih Kışlasına helikopterlerin iniş yaptığı sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı`na bağlı Askeri Hastanesi`nden 3 ambulansın Fatih kışlasına gittiği ve buradan da yine askeri hastaneye dönüş yaptıkları da gözlendi.

ÇUKURCA`DA MAYIN TEMİZLİĞİ

TSK`nın kara harekatı tüm hızıyla sürerken Çukurca İlçesi`nde Mehmetçik yollardaki mayın arama tarama çalışmalarını da sürdürüyor. Sabah ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dersinki Tepesi`nden dönen 30 civarında Mehmetçik yolda mayın arama tarama çalışmaları yaparak Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Sivri Tepe mevkiindeki askeri birliğe doğru gittikleri gözlendi. Çukurca 3`üncü Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı`nda konuşlu bulunan obüs topları da sabah saatlerinden itibaren Kuzey Irak yönüne çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber