27 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Şubat 2008 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-CHP, üniversitelerde türban serbestisini düzenleyen ve anayasanın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapan kanunu yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor. (Saat:11.30)

-Üniversitelerdeki türban uygulamasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-Üniversitelerarası Kurul, yarın olağanüstü toplanıyor.

-Meclis'te AKP ve MHP arasında Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. Maddesine ilişkin süreç tıkandı. AKP, ek 17'nci maddenin düzenlenmesinde, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvurunun sonucunu görmeyi isterken MHP ise Cumhurbaşkanı'nın onayıyla sürecin tamamlandığı görüşüyle, daha önce sağlanan mutabakata uyulmasını bekliyor.

-RTGD YÖNETİCİLERİ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.00)

-Gül, Ankara'daki tıp fakültelerinin dekanları ile Ankara Tabipler Odası Başkanlığı heyetini de Köşk'te kabul edecek. (Saat:14.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN VAKIF ÜNİVERSİTELERİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:14.30)

-Erdoğan ayrıca, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ı da Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:12.30)

-KARA HAREKATI 7. GÜNÜNDE

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına karşı düzenlediği sınır ötesi kara harekatı 7. gününde devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın kara harekatına ilişkin son gelişmelere yönelik günlük açıklaması bekleniyor.

-ABD SAVUNMA BAKANI GATES ANKARA'DA

-ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in bugün Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Gates yarın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le bir araya gelecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek.

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Seçim Kütüklerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ile Hastanelere şef ve şef yardımcılarının atanmasına ilişkin kanun teklifini görüşecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı ele alınacak. (Saat:14.00)

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Türk Ticaret Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama şeklini düzenleyen alt komisyon raporu ele alınacak. (Saat:10.30)

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan alt komisyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile istihbaratçı polis memuru Muhittin Zenit'i dinleyecek. (Saat:11.00)

-BAKAN ÇELİK ASO MECLİS'İNE KONUK OLUYOR

-Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Şubat ayı Meclis Toplantısı'nda Başkan Nurettin Özdebir, genel ekonomik değerlendirme yapacak, çalışma yaşamıyla ilgili sıkıntıları aktaracak ve önerilerini gündeme getirecek. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılacak. (Saat:09.30)

-SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN İSO MECLİSİ'NDE

-Sanaye ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2008 yılı Şubat ayı Meclis toplantısında ?Küresel Rekabet Koşullarında Türk Sanayinin Bugünü ve Yarını: Yapılması Gerekenler, Hedefler, Geleceğe Yönelik Stratejiler? konulu bir konuşma yapacak.( Saat:15.00)

-DEVLET BAKANI MEHMET ŞİMŞEK YASED GENEL KURULU'NDA

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) 27. Olağan Genel Kurulu'na katılacak ve ?Türkiye Ekonomisi ve Uluslararası Yatırımlar? konulu bir konuşma yapacak.(Saat:15.00)

-ROBOT YARIŞMASI BAŞLIYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenecek ikinci robot yarışması açılış törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-5. DÜNYA SU FORUMU KAPANIŞ OTURUMU

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ürdün'ün başkenti Amman'da yapılan 5. Dünya Su Forumu Bölgesel Toplantısı'nın kapanış oturumuna katılacak. (İZLENİYOR)

-SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-BOTAŞ GENEL MÜDÜR ADAYININ KARARNAMESİ HAKSIZ MAAŞ BELGESİ İLE KÖŞK'TEN DÖNDÜRÜLDÜ

-Mavi Hat operasyonu kapsamında yargılanmalarına başlanan İbrahim Selçuk önderliğindeki suç oluşumunun, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde, BOTAŞ Genel Müdürlüğüne atanması için kararname hazırlanan mevcut Genel Müdür Saltuk Düzyol'un atamasını, maaşı için usulsüz işlem yaptığına dair belgeyi Köşk'e göndererek engellediği ortaya çıktı.

-Şebekenin, BOTAŞ'a atanırken, maaşından 400 YTL fazla kesileceği için Emekli Sandığı'ndan SSK'ya geçmeyen Düzyol'a bu yolla devletten haksız ödeme yapıldığına ilişkin belgeyi Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği, ardından Düzyol'un kararnamesinin geri çevrildiği belirlendi.

-YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'DE İYİ KAZANDI

-Yabancı yatırımcıların 2003-2007'yi kapsayan son beş yılda Türkiye'deki doğrudan ve portföy yatırımlarından kar transferleri 22 milyar doları aştı.

-Yabancılar, bu dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlarından elde ettiği karın 5 milyar 957 milyon, portföy yatırımlarından kazandığının da 16 milyar 45 milyon dolarını dışarı götürdü.

-BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ YABANCI SERMAYE PAYI YÜZDE 42.7

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken, bankalarda kontrol gücüne sahip olmayan yabancı ortaklar da dikkate alındığında Kasım 2007 itibariyle bankacılık sektöründeki yabancı sermaye payının yüzde 42.7 olduğunu bildirdi. Ekren, yerli bankaların yabancı bankalara satılmasına ilişkin olarak mevzuatta herhangi bir sınır olmadığını kaydetti.

-DÜNYA PİYASALARINA YÖN VEREN SERVET FONLARININ BÜYÜKLÜĞÜ 5.3 TRİLYON DOLARA ULAŞTI

-Uluslararası alanda ün yapmış Türk ekonomist ve eski OECD uzmanı Mehmet Öğütçü'nün yaptığı derlemelere göre, son yıllarda dünya ekonomisinin itici gücü olarak görülen ve uluslararası likidite bolluğunun en büyük kaynağı olarak gösterilen egemen servet fonlarının 2007 yılı sonu itibariyle toplam rezerv büyüklüğü 5.3 trilyon dolara ulaştı.

-Öğütçü, bu fonların gelecek birkaç yılda 5-6 kat daha büyümelerinin beklendiğini söyledi. Öğütçü, ?2015 civarında toplam varlıkları bugünkü ABD'nin GSMH büyüklüğüne, yani 2 trilyon dolara ulaşabilecek yapılan projeksiyonlara bakılırsa. Küresel hisse senetleri piyasasının 60 trilyon dolara olduğu hesaba katılırsa egemen fonların boyutları daha iyi anlaşılabilir? dedi.

-SİGARA ALKOL VE AŞIRI KİLO ERKEKTE KISIRLIK NEDENİ

-Sigara, alkol ve aşırı şişmanlık gibi sosyal nedenlerin erkek kısırlığında belirleyici rol oynadığı belirlendi. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Özkan, yılda yaklaşık 90 bin kadar çiftin kısırlık sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, fast food tarzı beslenme ile aşırı sıcağın da erkeklerdeki kısırlığın diğer nedenleri arasında sayılabileceğini belirtti.

-ADT MART AYINDA 186 KEZ PERDE DİYECEK

-Ankara Devlet Tiyatrosu, (ADT) Mart ayında İstanbul, İzmir ve Sivas Devlet Tiyatroları olmak üzere 3 turne oyunuyla, toplam 186 kez perde diyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber