Başbakan: Bürokratlar bana bile yanlış bilgi veriyor

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin yeni döneme hazırlık için Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği 3. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı dün sona erdi. Kapanış konuşmasını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, bürokrasiden dert yandı. Bazı bürokratların hükümete hâlâ ayak dirediğini belirten Başbakan Erdoğan, ?Bana bile yanlış bilgi veriyorlar.? dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü ayırdığı bürokrasi için ?yatırım ve üretimin önündeki en büyük engel? ni- telemesinde bulundu. Kemikleşmiş hantal yapının öteden beri siyaseti de kendine benzetmek istediğini vurgulayan Başbakan, bu hastalığı ortadan kaldırmanın en önem- li meseleleri olduğunu kaydetti. Milletvekilleriyle yaptığı istişareleri de değerlendiren Erdoğan, ?uyarı ve tekliflerin zayi edilmeyeceği? güvencesini verdi.

Başbakan, istişarelerden kendisinin de istifade ettiğini, toplantının ardından yüreğinin ferahladığını aktardı. ?İstişare müşterek aklı harekete geçirdikçe anlamlıdır.? diyen Erdoğan, yapıcı ve yol gösterici eleştirilerin, geride bırakılan süreçten daha büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, kapanış konuşmasında, milletvekillerinin bakanlardan şikayetine de değindi. Bakan ve milletvekilleri arasındaki iletişimsizliğin bir mazeretinin bulunmadığının altını çizdi. Milletvekilleriyle yaptığı görüşmede bir vekilin, ?Hırpalamadan silkeleyeceksiniz.? ifadesine kendisinin de katıldığını bildiren Erdoğan, uyarılarını şöyle sıraladı: ?Oturun, konuşun, tartışın. Başbakan, bakan bunlar farklı insanlar değil. Hepimiz aynı hedefe kilitlenmiş insanlarız. Bakanları çalıştırın. ?Bakan telefonuma çıkmıyor' mazeretini bırakın, sorunları çözün. Kişisel çekişmeler, beklentiler, afaki tartışmalar, lüzumsuz detaylar bizi meşgul etmemelidir.?

3 günlük toplantıda, parti politikalarının yanı sıra TBMM Başkanlık Divanı ve grup yönetimine kimlerin getirileceği de tartışıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, bunun için milletvekillerini gruplar halinde kabul ederek fikirlerini sordu. Ancak görüşmeler tamamlanamadığı için isimler de netlik kazanmadı. Seçimlere girecek adaylar, Ankara'da grup toplantısında yapılacak anketle tespit edilecek.

Başbakan Erdoğan, Asya Finans Termal Tesisleri'ndeki toplantının üçüncü ve son gününde milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeye devam etti. 10-15 kişinin oluşturduğu 28 gruptan 10'uyla görüşebilen Erdoğan'ın, kalan gruplardaki milletvekilleriyle Genel Merkez'de görüşeceği öğrenildi.

Milletvekilleri, yaz dönemi çalışmaları ve çeşitli konulardaki düşüncelerini de anlattı. Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlık ettikleri oturumlarda milletvekilleri bazı önerilerde bulundu.

En ilginç öneri AK Parti Ağrı Milletvekili Melik Özmen'den geldi. Kabinenin kökten değişmesini isteyen Özmen, bütün bakanların dışarıdan atanmasını teklif etti. Bu yolla başkanlık ve yarı başkanlık sistemine fiiliyatta geçilmiş olunacağına dikkat çeken Özmen, şu görüşü dile getirdi: ?Türkiye, bölgesel ülke olma yolunda ilerliyor. Çok önemli ve yeni adımlar atılıyor. Atacağımız bu adım partiye de bir heyecan getirecektir.?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'dan ayrılmadan önce Belediye Başkanı Adem Özbekler'i ziyaret etti. Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının ?Kabinede revizyon olacak mı?? sorusuna, ?Kapanış konuşmasında kampın nasıl geçtiğini dile getirdim.? cevabını verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber