Öğrencilere ÖSS sürprizi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 ÖSS başvuru kılavuzunda sözel puanla öğrenci alan bazı bölümler, bu yıl eşit ağırlık puan türüyle öğrenci alacak. Kararın çok geç alındığı belirtildi

SİBEL KAHRAMAN

2008 ÖSS başvuru kılavuzu, bazı bölümlerin alan değişikliğiyle çıktı. Üniversitede öğrenim görmek istediği bölüme göre, alan seçimini lisede yapmak zoruna olan öğrenciler, değişiklik karşısında şaşkına döndü.

Geçmiş yıllarda sözel puanla alan bazı bölümler, bu yıl eşit ağırlık puan türüyle, EA-1'le alan bazı bölümler EA-2'yle öğrenci alacak.

Bu durumda öğrencilerin çözmek zorunda oldukları testler değişecek.

Kılavuzu incelediklerinde reklamcılık, çocuk gelişim ve eğitimi, işletme bilgi yönetimi, peyzaj mimarisi ve kentsel tasarım bölümlerinin alanlarının değiştiğini gördüklerini belirten Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, lisede alan seçiminin dokuzuncu sınıfın sonunda yapıldığını hatırlattı.

'Moral bozacak'

Yeşilyurt, "10-11 ve 12. sınıflarda her öğrenci seçtiği alana göre eğitim alıyor. Mart ayının başında bazı bölümlerin puan türünü değiştirmek, üniversite adaylarında moral bozukluğu ve güvensizlik yaratacak. En az 7 aydır ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin ekstradan bir testten daha sorumlu olmaları sınavın mantığına ters düşmüştür" dedi.

Sözel puanıyla öğrenci alan arkeoloji, bu yıl EA-2 ile öğrenci alacak. Sözel öğrencileri, MAT-2 testinden de soru çözmek zorunda kalacak. Yeşilyurt, şöyle konuştu: "Sözelci öğrenciler hem SÖZ-2 (örneğin coğrafya, gazetecilik vb.) hem EA-2 puanlarıyla (arkeoloji gibi bölümler) tercih etmek istediklerinde 195 dakikada 210 soruya yanıt vermek zorunda kalacaklar. Bu dezavantaj. Matematik dersinin içeriğinde MAT-2 konuları da yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber