Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiyenin batı kesimleri bugün yağmurlu olacak. ama sıcaklık fazla düşmeyecek. Doğuda ise havanın açması ile gündüz sıcaklığı artıyor ve sis oluşacak.

- İstanbul'da yöğleden önce hava daha ılık ve parçalı bulutlu ama öğleden sonra sağanak yağmur bekleniyor ve yağışla birlikte sıcaklık 3- 4 derece düşüyor. Ankara'da sabahları puslu, öğle saatleri ise güneşli geçiyor. Bugün İzmir'de de hafif yağmur görülecek, lodos sert esecek. Adana'da baharı anımsatan sıcaklık değreleri var. Bugün İstanbul 15, Ankara 12, İzmir 18, Bursa 16, Adana 19 derece.

Marmara genelinde önce Trakya'da yağmur başlayacak. Öğleye kadar bölgede hava ılık olacak, öğleden sonra yağmur İstanbul, Sakarya ve Bursa'ya ilerleyecek. Zaman zaman gökgürültüsüde duyulabilir. Yağışla birlikte sıcaklık 3- 4 derece düşecek. En fazla yağış ise trakya civarında görülecek. Yarın ise hava parçalı bulutlu olacak. Bugün Edirne 14, Çanakkale ve Kocaeli 16 derece

İç Anadolu'da hava açık ve batısında oldukça ılık. gece sıcaklığıda arttı ama Sivas-Kayseri çevrelerinde halen -13 dereceye kadar düşüyor. Ege'deki yağış nedeniyle akşam Ankara-Konya arasında bulutlanma biraz artacak. Yarın da bölge genelinde hava bulutlu olacak. Konya 11, Sivas 3 derece

Ege'de İzmir-Muğla arasındaki kıyılarda ara ara sağanak yağmur bekleniyor. Bölgede hava genellikle kapalı olacak. Lodos akşama kadar sert esecek. Yarın bölgede hava daha açık olacak. Denizli 17, Muğla 16, Kütahya 15 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde rüzgar haftasonuna kadar hafif esecek ve sıcaklık 4-5 derece yükseliyor. Yarın Akdeniz'de bulutlanma biraz artacak, Kahramanmaraş-Gaziantep civarında ve Diyarbakır'da hafif yağmur bekleniyor. Antalya 19, Gaziantep 16 derece.

Doğu Anadolu bölgesinde hava az bulutlu ama yer yer puslu olacak. Gündüz sıcaklığı yükseliyor, gece saatlerinde ise Erzurum-Kars arasında don oluşacak. Bugün Erzurum 4, Malatya 11, Van 5 derece.

Karadeniz bölgesinde hava açık, iç kesimlerde sabah saatlerinde pus oluşuyor. Sıcaklık değerleri yer yer 15 dereceyi geçecek. Bu akşam Bolu-Zonguldak, Sinop civarında hava kapanacak ve sağanak yağmur olasılığı var. Bugün Trabzon 15, Bolu 14, Samsun 18 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber