Üniversite önünde, türban yasağına tepki eylemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası Kırıkkale Şubesi üyeleri, türban yasağının devam etttiği Kırıkkale Üniversitesi önünde protesto gösterisi yaptı. Şube Başkanı Murat Bilgin, ?Kırıkkale'de yasakçı rektör istemiyoruz'' dedi. Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından Adliye'ye giderek Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sendika üyelerinin katıldığı protesto gösterisinde, Şube Başkanı Murat Bilgin açıklamalarda bulundu. Bilgin, şunları söyledi:

?Yıllardır ülkemizde süre gelen haksız başörtü yasağı uygulamaları son Anayasa değişikliğiyle beraber ortadan kalkmasına rağmen, hiçbir kimse veya kurum, kaynağını Anayasa'dan almayan bir devlet yetkisini kullanamaz. Anayasamızın 6'ncı maddesinin bu açık hükmüne ve YÖK başkanlığının yazılı emrine rağmen ülkemizde bazı üniversitelerimizde ve Kırıkkale Üniversitesi'nde uygulanan kanunsuz başörtü yasağını şiddetle kınıyoruz. Kılık- kıyafet zorlaması yapan ve Türk halkının eğitim hakkını engelleyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, Türk Ceza Kanunu'nun 106 ve 112. maddesine göre aleni suç işlemektedir. Kanunda açıkça gösterilmiş bir nedene dayanarak çocuklarımızın yüksek öğretim hakkını bilinçli ve kasıtlı bir şekilde engellenmektedir. Başörtülü öğrencileri okula almayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ve tüm yasakçı rektörler anayasal olmayan hukuk ve mantıktan yoksun kanunsuz gerekçelerle hak ihlaline sebep olmaktadırlar. Bu tür davranışta bulunanları buradan hukuka uymaya davet ediyorum. Anayasa herkesi bağlar, kimsenin anayasa değişikliğini uygulamam deme hakkı yoktur. Huzur ortamının sürdürülmesini bahane ederek yasağı uygulamaya devam eden rektörler ülkede kaos çıkarmaya çalışmaktadırlar. 28 Şubat faşizmin son artıkları olarak ilan ettiğimiz bu yasakçı rektörleri buradan kınıyoruz. Kırıkkale'de yasakçı rektör istemiyoruz.'' Hukukçulara ve savcılara da çağrıda bulunan Murat Bilgin, ?Anayasayı kabul etmeyen, uygulamayan sahte rektörler hakkında biran önce hukuki takibat başlatılmalıdır. İşlenen suç cezasız bırakılmamalıdır. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Sayın Ahmet Murat Çakmak'a sesleniyorum. Anayasal suç işliyorsunuz. Anayasayı tanımayan rektörü bu millet de tanımaz. Biran önce bu yasağı sona erdirin. Eğer bugün itibariyle bu yasak sona ermezse, hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bizler Eğitimciler Birliği Sendikası olarak devlet-millet kucaklamasının sağlanmasından, Türkiye'nin normalleşmesinden, demokratikleşmesinden ve özgürlükler ülkesi olmasından yanayız'' diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Kırıkkale Eğitimciler Birliği Sendikası üyeleri, Kırıkkale Adliyesi'ne giderek Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak hakkında suç duyurusunda bulundular. Sendika üyelerinin imzaladığı tutanak, Cumhuriyet Savcılığı'na verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber