Turkcell 2 bin personel alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Abone sayısı, toplam gelir ve net karda uçuşa geçti. 2007 yılı sonuçları açıklandı. GSM devi göz kamaştırıyor.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin 2007 yılı net karı, önceki yıla göre yüzde 54 oranında artarak 1,4 milyar dolara ulaştı. Şirket bu yıl 2 bin yeni personel alacak..

Turkcell'in 2007 yıl sonu sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Verilen bilgiye göre, 2007 yılında şirketin gelirleri önceki yıla göre yüzde 35 oranında artarak 6,3 milyar dolara ulaştı.

Amortisman, vergi ve faiz öncesi kar (AVFÖK) ise yıllık bazda yüzde 44 artarak 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Turkcell'in 2006 yılında 0,9 milyar dolar olan net karı, geçen yıl yüzde 54'lük artışla 1,4 milyar dolara çıktı.

Toplam abone sayısı önceki yıla kıyasla yüzde 11 artarak 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle 35,4 milyona yükseldi. Abone başı aylık ortama gelir ise yüzde 18 artarak 14,3 dolar seviyesinde gerçekleşti.

Aylık kullanım dakikası da yüzde 9'luk büyüme ile 76,3 dakikaya çıktı. Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki Astelit'in gelirleri yüzde 191 artarak 256 milyon dolar oldu.

Verilen bilgiye göre, Turkcell Yönetim Kurulu Genel Kurulu, 2007 yılı dağıtılabilir karının yüzde 50'sine tekabül eden 648,7 milyon YTL'nin nakit temettü olarak dağıtılmasının teklif edilmesine karar verdi.

2 BİN YENİ PERSONEL ALACAĞIZ

Turkcell'in Turkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğinin de altını çizen

Ciliv, "Yatırımızı bu yıl ikiye katlayacağız. Bu yıl 800 milyon dolar

yatırım yapacağız. İstihdamımızı yüzde 20 oranında artırarak 2 bin yeni

çalışanla 12 bin kişiye ulaşacağız. Gençlere yatırıma önem veriyoruz"

dedi.

PLANIMIZ HSPA VE YENİ TEKNOLOJİLERİ TÜRKİYE'YE HIZLA GETİRMEKTİR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ciliv, yüksek hızda veri transferine olanak sağlayan HSPA teknolojsine ilişkin bir soru üzerine, "3G'ye 4G'ye takılmamak lazım. Burada önemli olan data hızının nasıl arttığıdır. Biz 3G'ye geçeceğiz derken geçmek istediğimiz HSPA idi. O yüzden direkt HPSA'ya geçiyoruz. HSPA da 3G şemsiyesi altında yer alan bir teknolojidir. Planımız HSPA ve ondan sonra gelişecek yeni teknolojileri Türkiye'ye hızla getirmektir" dedi.

"2008 YILINDA 3G İHALESİNİN OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM"

Süreyya Ciliv, 3G ihalesine ilişkin bir soruyu da şöyle cevaplandırdı: "Türkiye çok dinamik bir ülke. Türk iş adamlarının global dünyada rekabet etmesi önemli. Hayatımızın çok önemli parçası iletişim. Bu konuda ileriye bakarak iyimserim. Gerçekten kablosuz iletişimde data hızı son bir yılda bile bir patlama gösterdi. Bu patlamayı eminim ki Türkiye hükümeti de, Telekomünikasyon Kurumu da, diğer operatörler de görüyorlar. Türkiye bence hızlı bir şekilde yeni teknolojilere adaptasyona geçecek. Geçmişte bazı sıkıntılar oldu, ileriye bakıp doğru bilgileri paylaşmamız gerekiyor. 2008 yılında ihalenin olacağını tahmin ediyorum."

Turkcell'in numara taşınabilirliği sürecini 1 dakika bile geciktirmediğinin de altını çizen Ciliv, 3G ihalesinin şartnamesinin son maddesinin "ihaleyi kazananların numaralandırma ve numara taşınabilirliği konularında kurum düzenlemelerine uyacağı" yönünde olduğunu söyledi. Ciliv, Erzurum'daki çağrı merkezi projesine benzer bir projeyi iki ilde daha yapacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber