Cezaevlerinin kapasitesi 100 bini geçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de, şu an 94 bin 300 civarında hükümlü ve tutuklu bulunan cezaevlerinin kapasitesinde, 2-3 ay içinde açılacak cezaevleriyle 10 bin kişilik artış kaydedileceği bildirildi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek ve İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Kürşat Hamurcu, Bursa E ve H tipi kapalı ceza infaz kurumları bünyesinde bulunan konfeksiyon ve havlu atölyelerinin resmi açılış törenine katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fahri Kasırga, ''cezaevlerinin artık huzurlu, sakin, güvenli ve son derece rahat mekanlar haline geldiğini'' ifade ederek eski günler hatırlandığında, bugünkü durumun ne anlama geldiğinin çok daha iyi kavranacağını söyledi.

Kasırga, bu ortamın çok iyi değerlendirilerek, içerde bulunan hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak adına bir dizi faaliyetler sürdürdüklerini anlatarak, ''Bunların başında eğitim faaliyetleri, işyurdu faaliyetleri geliyor. Cezaevleri artık birer atölye, birer okul haline dönüşmüştür. Yaptıklarımız, modern infaz anlayışının gereğidir ve Adalet Bakanlığı olarak bundan sonraki hedefimiz, bu kapasiteyi, bu kaliteyi daha da güçlendirmek ve cezaevindeki huzur ve güven ortamını idame ettirmektir'' diye konuştu.

Fahri Kasırga, cezaevlerinde kapasitenin üzerinde hükümlü ve tutuklu bulunduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

''Cezaevlerindeki kapasite, biraz aşılır gibi oldu fakat, biz önceden planlarımızı yaptık. Önümüzdeki bir kaç ay içinde açılması düşünülen çok sayıda cezaevimiz var. 10 bin ek kapasite yaratmış olacağız. Türkiye koşullarına göre rakam biraz yüksek ama şu an için kriz boyutunda bir sorunumuz yok. Gerekli önlemleri aldık. Ek kapasiteler yakında hizmete girecek. İnşallah bir problem yaşamayacağız.''

Bir gazetecinin, ''Cezaevlerindeki ranzalarda 3 kat uygulaması var mı?'' yönündeki sorusuna Kasırga, ''Şu an böyle bir uygulama yok. Belki mahalli sıkışıklar nedeniyle böyle bir uygulama var mı yok mu bilmiyorum açıkçası'' cevabını verdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek de şu an 94 bin 300 civarında hükümlü ve tutuklu kalan cezaevlerinin kapasitesinin 93 bin 500 olduğunu dile getirerek, 2-3 ay içinde kapasitede 10 bin kişilik artış olacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber