29 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Şubat 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da Ekonomiyi Değerlendirme Toplantısı yapacak. (Saat:10.00)

-Toplantıya Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılması bekleniyor. Toplantıda Dışişleri Bakanı Ali Babacan da hazır bulunacak.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AB BÜYÜKELÇİLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR

-Başbakan Erdoğan, AB Büyükelçileriyle Başbakanlık Resim Konutu'nda akşam yemeğinde bir araya gelecek. (Saat:19.00)

-YÖK BAŞKANI HAKKINDA BİR SUÇ DUYURUSU DAHA

-CHP ve Avukat Sedat Vural'dan sonra Eğitim-İş sendikası da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında Ankara Cumhuriyeti Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulunacak. (Saat:10.30)

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı'nın CHP'nin başvurusu üzerine Prof. Dr. Özcan hakkında başlattığı inceleme sürüyor.

-Üniversitelerarası Kurul'un tüm üniversiteleri kapsayan bildirisi tartışılıyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

-Üniversitelerdeki türbana ilişkin uygulamalar sürüyor.

-KARA HAREKATI SÜRÜYOR

-TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik yürüttüğü ve birinci haftasını dolduran sınır ötesi kara harekatı sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın, kara harekatının bugünkü bölümüne ilişkin de bilgilendirme yapması bekleniyor.

-ADALET BAKANI İSTANBUL'DA

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacak. (Saat:11.00)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğu, Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısında Kıdem tazminatının kaldırılıp yerine kıdem tazminatı fonu getirilmesini değerlendirecek. (Saat:11.30)

-DSP LİDERİ SEZER BURSA'DA

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Bursa il başkanlığında düzenleyeceği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:10.30)

-Sezer, Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen panelde konuşma yapacak. (Saat:13.30)

-ASO'DAN BAKAN TÜZMEN'E ZİYARET

-ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i ziyaret edecek. (Saat:15.30)

-İSMMMO MESLEK YASASI'NI DEĞERLENDİRECEK

-İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 3568 SAYILI Meslek Yasasıyla ilgili değerlendirme yaparak, önerilerini sunacak. (Saat: 10.30)

-RTÜK ÜYESİ DADAK: ?BÜLENT ERSOY'UN SÖZLERİNE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL?

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Bülent Ersoy'un sözleriyle ilgili verdiği uyarı cezasında karşı oy kullanan Mehmet Budak, Bülent Ersoy'un bir vatandaş, bir kadın olarak düşüncelerini dile getirdiğini belirtti. Budak, ?Bülent Ersoy, savaşın dış güçlerin yazdığı, oynadığı ve bize de oynattığı bir senaryo olduğunu söylüyor. Buna katılmamak mümkün değil? dedi.

-Ersoy'un sözlerinin bireysel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Budak, ?Bülent Ersoy'un bu savaşın normal şartlar altında yürütülen bir savaş olmadığı ve entrikalar üzerine kurulduğu yönündeki sözleri, aslında savaşı 1984'ten beri yürüten güçlere karşı bir sitemle siyasilerin de zaman zaman kullandığı söylemlerle eş değer sözlerdir? diye konuştu.

-DANIŞTAY SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE ?YOLLUK' VERMEDİ

-Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu sözleşmeli öğretmenlere görev yolluğu ödenmeyeceği yönündeki genelgenin yürütmesinin durdurulması istemini reddeden Danıştay 2. Dairesi'nin kararının onanmasına hükmetti. Bu karara göre sözleşmeli öğretmenler görev yolluğu alamayacak.

-EURONEWS NE İSA'YA NE MUSA'YA

-Türkiye'de kablolu televizyonundayken yayınları ?sakıncalı? bulunup kablo servisinden çıkarılan Euronews televizyon kanalı, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye ziyaretiyle ilgili haberlerinde Ege denizini ve adaları tamamen Türkiye'ye ait gösteren bir harita yayınlayınca büyük tepki aldı. Olay, Avrupa Parlamentosu'nda konu oldu.

-PARA ARZI 376.7 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 8-15 Şubat haftasında 4 milyar 438 milyon YTL artarak 376 milyar 783 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 56.9 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-"VİYANA-BERLİN FLARMONİK DOSTLARI" 6 MART'TA CRR'DE

-Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Mart ayına yoğun bir programla giriyor. Mart ayının ilk konseri klasik müzik dünyasının en önemli iki orkestrası olarak gösterilen Viyana ve Berlin Filarmoni orkestraları üyelerinin oluşturduğu Viyana-Berlin Filarmonik Dostları'nın 6 Mart'ta vereceği konser olacak. CRR proramında yer alan diğer bir konser ise Fazıl Say'ın 30 Mart'ta vereceği piyano resitali.

-SANAT KURUMU ?SOBABAŞI SÖYLEŞİLERİ?YLE SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

-Sanat Kurumu, ?Sobabaşı Söyleşileri? kapsamında Mart ayı boyunca, edebiyat, sanat ve siyaset alanlarında Başkentlileri bir araya getirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber