ÜAK Başkanı, PKK'nın sembollerine hoşgörü istemiş

Haber Giriş : 02 Mart 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsüne karşı yasakçı tavır alan ÜAK Başkanı, PKK'nın sembollerine hoşgörü istemiş

Başörtüsüne 'Simge' olduğu için karşı çıkan ÜAK Başkanı Rektör Mustafa Akaydın'ın, PKK sembollerine hoşgörü istediği ortaya çıktı.

Siyasi simge olduğunu savunarak başörtüsüne 'asla' diyen rektör, üniversitede terör örgütünün siyasi simgelerinin kullanılmasına müsamahayla yaklaşılması gerektiğini bakın nasıl anlatıyor.

Anayasayı ihlal eden bazı üniversite rektörleri, Üniversitelerarası Kurul adı altında toplanarak başörtüsüne karşı açıklama yapıyor. Bu kurulun başkanı olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Akaydın başörtüsünün siyasi simge olduğunu savunarak üniversitede yer alamayacağını iddia ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Akaydın bundan bir ay önce bir televizyon programında gecenin ilerleyen saatlerinde çok ilginç açıklamalar yaptı. Siyasi simge olduğu gerekçesiyle başörtüsüne taviz verilemeyeceğini ifade eden rektör, üniversitelerde terör örgütünün siyasi simgelerinin yer alması hakkında bakın ne düşünüyor.

"Hoşgörülü olmak lazım. Sıkıntı yaratmayacaksa görmemek lazım. Sarı kırmızı renkler kışkırtmak için kullanılıyorsa bunu da biraz görmemek lazım."

Rektörün bu sözleri programın sunucusunu bile çok şaşırtıyor.

"Bu sözleriniz çok tartışılacak."

Rektör bir süre sonra ne söylediğinin farkına varıp durumu toparlamaya çalışıyor.

"Galatasaray sahada sarı kırmızı yeşil renkler oluşuyor diye bu tesadüftür."

Öyle ki stüdyoda bulunan anayasa yorumcusu Sabih Kanadoğlu bile rektörün sözlerini düzeltme ihtiyacı duyarak devreye giriyor. Ancak Kanadoğlu'nun açıklaması da rektörünki kadar ilginç.

"Tesadüfen sarı kırmızı renkler biraya geldiyse bunu büyütmemek lazım."

Rektör Akaydın'ın, üniversitelerde terör örgütünün siyasal zemin bulmasına yönelik faaliyetleriyle ilgili bütün Türkiye'yi çok üzecek bu sözleri kayıtlara geçiyor.

"Hoşgörülü olmak lazım. Sıkıntı yaratmayacaksa görmemek lazım. Sarı kırmızı renkler kışkırtmak için kullanılıyorsa bunu da biraz görmemek lazım."

samanyolu haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber