Memuru Öğretmen Olarak Atamayan MEB Kaybetti

Milli Eğitim Bakanlığının 2006 ve 2007 yıllarındaki kurumlar arası öğretmen alımına ilişkin uygulamaları binlerce öğretmen adayını mağdur etmiştir. Kamuda 657'ye tabi olarak memur, hizmetli, bekçi ya da daha farklı bir pozisyonda çalışanların KPSS puanı ile başvurusu kabul edilmemekte, başvurup da yerleşenlerin ataması yapılmamaktadır.Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2008 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığın uygulamalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

-Memur kadrosunda çalışan bir öğretmen KPSS sınavında başarılı olup atanırsa, MEB bu atamayı kişinin memur olması gerekçesiyle iptal ediyor. Halbuki Devlet Personel Başkanlığına göre muvafakat ile atamanın yapılması gerekiyor. Ama MEB Devlet Personel Başkanlığının fikirlerini ciddiye almıyor.

-Eğer kişi istifa ederse ve 6 ay yasal bekleme süresini tamamladıktan sonra KPSS aracılığıyla atanırsa, MEB atamayı yine iptal ediyor. Kişinin geçmişte yaptığı memurluğu gerekçe gösterip kişiyi yine %1'lik dilime geri gönderiyor. Oysaki, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna göre 6 ay bekleyen bir kişi istediği memurluğa atanabilir. Ama MEB maalesef bunu dikkate almıyor.

-MEB'in bu aykırı uygulamaları sözleşmeli öğretmenlik için de geçerli... 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak çalışan bir kişi, istifa edip ertesi gün sözleşmeli bir pozisyonda işe başlayabilir. Ama MEB bunu uygulamıyor. Çalışan memurların maalesef sözleşmeli öğretmenliğe de başvuru hakkı yok.

Birçok aday bu hukuka aykırı uygulamaların 2008 yılında sona ereceğini beklerken maalesef MEB, 2008-1 atamasında kapılarını çalışan memurlara tamamen kapatmıştır. Yani MEB memur olmayı bir suç sayıyor. Öyle bir suç ki cezasının ne zaman biteceği bile belli değil. MEB artık bir çok bilgiyi kurumlardan online olarak aldığı ve elektronik ortamda başvuruyu kabul ettiği için memur olanlar artık başvuru dahi yapamamaktadır.

Neyse ki ülkemizde yanlışları düzelten Kurumlar da var. İşte, Rize İdare Mahkemesinin kararı. Mahkeme KPSS ile ataması yapılan öğretmen adayını haklı buluyor ve MEB'in bu uygulamalarının hukuka aykırı olduğuna karar veriyor.

Mağduriyetin gerçek yüzünü ve mağdurların sayısını http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=66352 linkinde görebilirsiniz.

Rize İdare Mahkemesinin kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber