Memur konfederasyonlarından enflasyon değerlendirmesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Memur konfederasyonları, "memur maaşlarına yılın ilk 6 ayı için yapılan zammın Şubat ayı itibariyle enflasyonun gerisinde kaldığını" belirterek, bu konuda önlem alınmasını talep ettiler.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Şubat ayı sonrasında memur maaşlarıyla ilgili ortaya çıkan tablonun, "toplu görüşmelerde hükümet ve diğer konfederasyonların yaklaşımlarının iflasını ortaya koyduğu" görüşünü savundu. Tombul, "Resmi enflasyonla hayatın içindeki enflasyonun farklı olduğunu hep söyledik. Şimdi resmi enflasyon rakamıyla hükümetin beklentileri de birbirini tutmaz oldu. Bu emekçilerin daha da yoksullaşmasına neden oluyor. Bundan sonraki süreçte bu tabloya karşı sesimizi yükselteceğiz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da "yılın ilk 6 ayı için memur maaşlarına yapılan zammın Şubat ayı itibariyle resmi enflasyon rakamları karşısında bile eridiğini" söyledi.

Memur maaşlarına yapılan zammın sadece kira ve yakıtta gerçekleşen fiyat artışlarının bile çok "uzağında kaldığı" görüşünü dile getiren Aksu, "Enflasyonun artısının memurlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Temmuz ayı beklenmeden enflasyon farklı memurlara ödenmeye başlanmalıdır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, "hükümetin enflasyon hedefinin geçen 2 yılda şaştığını, bu yıl da benzer bir durumun yaşanacağının ortaya çıktığını" savundu.

Hedef enflasyona göre yapılan maaş artışlarının ikinci, üçüncü ayda eridiğini ifade eden Yokuş, "Tutmayan enflasyon hedefleri memurları mağdur etmeye devam ediyor. Böyle bir yöntemle memurun, dar gelirlinin ezilmemesi mümkün değil. Bu uygulamadan vazgeçilerek 'enflasyon refah payı' uygulaması hayata geçirilmeli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber