Başbakan: Hastayı rehin alan doktor, meslekten ihraç edilir

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Mart 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, dün 386 adet kara ve deniz ambulansının dağıtımı ve 81 ildeki tüm 112 Acil Servislerin dijital altyapıya kavuşturulmasıyla ilgili törene katıldı.

Ankara'daki törende sinevizyon aracılığıyla 81 ilin 112 komuta merkezlerine bağlanan Başbakan, para yüzünden hastanelerde rehin kalan hasta döneminin bittiğini söyledi. Hastayı rehin alan doktorun meslekten ihraç edileceğini vurguladı.

'Sadakayı yeni gördün'

Başbakan Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin 2002'den bu yana her alanda tarihi dönüşümler yaşadığını anlattı:

"Ya rüşvet vereceksin ya da dayılar bulacaksın. Yoksa sağlıklı bir hizmet alamıyordun. Ama artık bu devran gerilerde kaldı. Sorun değil çözüm, dert değil derman üreten sistem çıkardık. Yoksul, yeşil kartlı vatandaşlarımız devlet memurları gibi kamu hizmetlerinden yararlanıyor. Ama bizi eleştirenler var. Sadaka dağıttığımızı söylüyorlar. Kardeşim sadaka dağıtılanları bizim iktidarımız dönemimizde mi gördünüz. Biz böyle bir ülke devraldık. Yakında bu kartları tamamen kaldırmaya doğru gidiyoruz. Bunu da başaracağız. Hastanede ücretini ödeyemeyen vatandaşların rehin alındığı dönem bitmiştir. Böyle insanlık dışı uygulama olur mu? Varsa bildirin, meslekten ihracına kadar her türlü adımı atarız. Tam gün mesaiye muhalefet edenler var. Çalışacağız halkımıza tam gün hizmetimizi vereceğiz."

Törende konuşmaların ardından başarılı 112 Acil çalışanlarına plaket verildi. Beş ildeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri komuta merkezlerinin toplu açılışı yapıldı. Bakanlığın dün hizmete soktuğu 386 yeni ambulansın içinde 142 adet 4x4 ambulans, 30 kar panelli ambulans, 30 hasta kabinli kar aracı ve dört de deniz ambulansı var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber