Duruşmada ayakkabı fırlattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, ?Sinemacılar Kralı' olarak bilinen Yavuz Çamlıca ile şoförü Enver Aktaş, kardeşi Bülent Çamlıca ile koruması Ramadan Dindarlı'nın öldürülmesi olayında aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Halit Esat Beşok'un da bulunduğu 9'u tutuklu 30 sanık, bugün son kez yargıç karşısına çıktı. Jandarmalar tarafından çembere alınan tetikçi kardeşlerden Sabri Gönül, kendisine laf atan Turan Doğan ve diğer sanıklara doğru ayakabısını fırlattı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, olayları jandarma ve polis güçlükle önledi. Duruşma karar için ertelendi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün, yapılan son duruşmaya aralarında grubun lideri olduğu ileri sürülen Halit Esat Beşok'un da bulunduğu 9 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, cumhuriyet savcısı İsmet Görür, sinema işletmecisi Yavuz Çamlıca, kardeşi Bülent Çamlıcı, şoför Enver Aktaş, koruma Ramadan Dinarlı'nın öldürülmesi olayının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Halit Esat Beşok ile 29 sanık için son iddialarını mahkemeye sundu.

Savcı Görür, Yavuz Çamlıca'nın şikayeti üzerine Halit Esat Beşok, Erol Beşok ve Çetin Erniş'in, Balçova'daki Çınar Center'ın mülkiyetini ele geçirdiği iddiasıyla İzmir'de yargılandıklarını ve dava sürecinde Hazinenin Çınar Center'a el koyduğunu belirtti. Bunun üzerine Halit Esat Beşok'un silahlı suç örgütü kurduğunu ve Yavuz Çamlıca ile şoförü Enver Aktaş'ın 2 Şubat 2004'te, kardeşi Bülent Çamlıca ile koruması Ramadan Dinarlı'nın ise 13 Eylül 2004 tarihinde uğradıkları silahlı saldırılarda öldürüldüğünü kaydetti. Halit Esat Beşok'un, Yavuz Çamlıca, Bülent Çamlıca, Enver Aktaş ve Ramadan Dinarlı'nın öldürülmesinin planlayıcısı ve azmettiricisi olduğunu belirten savcı Görür, 4 kez ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanığın ayrıca, çetenin tetikçisi olduğu iddia edilen ve kendileriyle anlaşmazlığa düştüğü belirtilen Ali Gönül'ü cezaevinde şişleterek öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 20 yıl, Ali Gönül, Sabri Gönül ve Cengiz Kalındamar'ı tehdit etmekten 15 yıl, silahlı örgüt kurmak suçundan 9 yıl, sahte nüfus cüzdanı kullanmaktan 5 yıl, cezaevinde şiş bulundurmaktan 3 yıl olmak üzere toplam 52 yıl hapisle cezalandırılmasını da istedi. Savcı Görür, Halit Esat Beşok'un kardeşi Erol Beşok'un da örgüt lideri olmak, cezaevinde Ali Gönül'ün öldürülmesine teşebbüs ve Sabri Gönül'ün yaralanması eyleminin azmettiriciliği suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Savcı Görür, öldürme olaylarına karıştıkları ve örgüt üyesi oldukları öne sürülen diğer tutuklu sanıklar Turan Doğan, Ali Gönül, Gürcan Çatmataş ve Cengiz Kalındamar'ın 4'er kez, Ömer Özel, Kadir Öztürk ve Sabri Gönül'ün de 2'şer kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Gönül, tutuksuz yargılanan sanıklardan 6'sının örgüt üyesi olmak suçundan cezalandırılmalarını, 15'inin ise beraatini talep etti.

Erol Beşok'un avukatı Ahmet Ömer Ayçiçek, müvekkilinin süpheden dolayı uzun süredir tutuklu olduğunu, tutuklu bulunmasanın nedenlerinin ve gerekçelerinin açıklanmasını, bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının olduğunu belirterek, tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

?BURASI TÜRKİYE NEDİR BU AİHM'

Ayçiçek'in savunmasının ardından söz alan tutuklu sanık Ali Gönül, ?Burası Türkiye mahkemesi. Nedir bu AİHM? Biz Ermeni miyiz? Orada Ermeniler yargılanıyor. Sizler hepiniz Ermenisiniz? dedi. Gönül'ün yakınında bulunan Turan Doğan da ?Asıl Ermeni sizsiniz? diye laf atınca ortalık bir anda karıştı. Jandarma tarafından, çembere alınan iki ayrı grup birbirlerine saldırmak için yöneldi. Sabri Gönül, ayakabısını çıkarıp Beşok'ların olduğu bölüme doğru fırlattı. Ortam bundan sonra daha da gerildi. Jandarma ve polis yaklaşık 5 dakika kadar süren bu olayları güçlükle önledi. Sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Duruşma karar verilmek üzere ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber