TOKİ'den Ankara'da 'toplu konut satışı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 22:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yenimahalle'de, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından aldığı arsada yaptıracağı lüks konutları, "toplu satışa" çıkardı.

İlk aşamada milletvekillerinin konut taleplerine yanıt vermek için hazırlanan projede, konut fiyatlarının yüksek çıkması üzerine, milletvekillerinin büyük bölümünün vazgeçtiği, bunun üzerine konutların toplu satışa çıkarılmasına karar verildiği öğrenildi.

TOKİ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına Eskişehir yolu üzerindeki kampusüne yeni hizmet binası yapımı karşılığında, bakanlığın Yenimahalle'deki Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün arazisini almıştı. Bu alanda 960 konut, kreş, sağlık ocağı, cami ve ilköğretim okulu yapılması için geçen ay düzenlenen ihaleyi, 77 milyon 777 YTL ile Yeni Sarp İnşaat Şirketi kazanmıştı.

İhale sonucunda konut fiyatlarının belirlenmesinden sonra, TOKİ, konutları toplu satışa çıkarmaya karar verdi. Aynı satış yöntemi, daha önce Eskişehir yolu üzerindeki Araç Muayene İstasyonu alanında yapılan konut projesi için uygulanmıştı.

TOKİ'nin satış duyurusuna göre, 960 konutun toplu satışı için 21 Mart'ta, saat 14.00'te TOKİ'de açık artırma yapılacak. Açık artırmaya, en az 100 konutluk talepleri bulunanlar katılabilecek. İhaleye yatırımcı şirketlerin, örgütlü taleplerin veya kooperatiflerin başvurması bekleniyor. Kurum çalışanları, birleşerek ortak talepte bulunabiliyorlar.

Konutların büyüklüğü 148,5-192,4 metrekare, fiyatları ise 180,7 bin-289,5 bin YTL arasında değişiyor. İhaleye katılım teminatı 25 bin YTL olarak belirlendi. Teminatlar, 20 Mart'a kadar Ziraat Bankası şubelerine yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber