Vekillere mesajla tehdit davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile eski milletvekili Göksal Küçükali'yi, geçen yıl TBMM'deki Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmamaları için telefon mesajıyla tehdit etiği gerekçesiyle yargılanan Barış Ataş, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ataş ile avukatı katıldı.

Ataş, duruşmada yaptığı konuşmada, suç kastı olmadığını savunarak, beraatını talep etti.

Ataş'ın avukatı da müvekkilinin beraatını istedi.

Yargıç Ümit Nuri Dündar, hastanede klostrofobi (kapalı yer korkusu) teşhisi konulan Ataş'a, ?Hem 'kapalı yerde korkuyorum' diyorsun, hem de hapse girmek için her şeyi yapıyorsun? diye çıkıştı.

Yargıç Dündar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Odabaşı'nın talebi doğrultusunda, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ?tehdit? suçunu düzenleyen 106/1. maddesi uyarınca, Ataş'ın her bir suç için 6'şar ay olmak üzere toplam 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ancak hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını açıkladı.

Dündar, Ataş hakkında 5 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmetti.

İddianamede, Ataş'ın, Nisan 2007'de, o sırada milletvekili olan Faruk Çelik ve Göksal Küçükali'ye mesaj göndererek, ?TBMM'deki Cumhurbaşkanı seçimi oylamasına katılmamaları, katıldıkları takdirde vatana ihanet suçundan yargılanacakları ve evlat acısı çekecekleri? yönünde tehdit ettiği belirtilmiş, Ataş'ın, bu sebeple TCK'nın 106/2-b maddesi uyarınca 4 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 5728 sayılı Yasa ile değişik 231. maddesine göre, yargılama sonucunda bir sanığa verilen ceza, 2 yıl veya daha az süreli hapis cezası ya da adli para cezası ise mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakabiliyor.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında hukuki bir sonuç doğurmamasını ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber