Rektör, toplantıya personelini gönderince Vali Güvenç fırça attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in başkanlığında toplanan il koordinasyon toplantısına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz katılmayarak, üniversiteden bir personel gönderdi. Vali Güvenç ise personeli uyararak, "Bundan sonra ya rektör ya da rektör yardımcısı toplantıya katılacak. Yoksa hiç kimse gelmesin" diye uyardı.

Erzurum Valiliği'nde 2008 yılının ilk koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakamlar, kamu kurum amirleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda 2007 yılında biten ve 2008 yılında hedeflenen projeler anlatıldı. Vali Celalettin Güvenç, 2007'de bin 484 projeden 921'inin sona erdiğini ve projelere 384 milyon YTL'ye yakın para harcandığını söyledi. Erzurum'un 2008 yılı ödeneğinin 83 milyon 733 bin YTL olduğunu belirten Vali Güvenç, kamu kurum amirlerinin sorunları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bu sırada AÜ'nün çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen üniversitenin Teknik İşler Daire Başkanlığı'nda görevli İnşaat Mühendisi Mehmet Kınık, 2008 yılında 12 proje hazırlandığını ve bunların 98 bin YTL tuttuğunu ifade etti. Daha sonra Vali Güvenç, üniversite personeline görevini sordu. İnşaat mühendisi olarak görev yaptığı cevabını alınca Vali Güvenç, "Bundan sona koordinasyon toplantısına ya rektör ya da rektör yardımcısı gelecek. Yoksa hiç kimse gelmeyecek" dedi. Daha önce 3- 4 ayda bir gerçekleşen koordinasyon toplantısına AÜ'yü temsilen ne rektör ne de rektör yardımcısı katılmıştı.

Ardından Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman brifing verdi. İldeki kadastro çalışmalarının yüzde 83 oranında bitirildiğini kaydeden Ataman, Erzurum'un güneydeki 32 köyünde kadostro çalışması yapılmadığını, bu köylerden 26'sının programa alındığını belirtti. Ataman, şunları söyledi: "Sadece 6 köy var. Bunlar sorunlu olan, cinayet yaşanmış köylerdir. Eğer sükunet sağlanırsa bu köylerde de kadostro çalışması yaparız."

Vali Güvenç, kaymakamlara konuyla ilgilenmeleri talimatını verdi. İlk kez koordinasyon toplantısına katılan Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker ise Aslanpaşa Cami, Ulu Cami, Ali Paşa Cami, Çifte Minareli Medrese, aşağı Habib Efendi Cami, Hasan Basri Cami, Boyahane Cami, Hacı Cuma Cami, Bakırcı Cami, Cennetzade Cami, Köse Ömerağa Cami ve bazı hamamlarda restorasyon çalışması yapılacağını dile getirdi. Erzurum'a restorasyon için 6 milyon YTL ödenk geldiğini öğrenen Vali Güvenç, Bölge Müdürü Türker'e Erzurum'daki tarihi eser sayısına göre bu rakamın az olduğunu ve artırılması için genel müdürlüğe talepte bulunulmasını söyledi. Öte yandan Erzurum'da bir müze kurulması için çalışma başlattıklarını anlatan Türker, yer temini hususunda problem yaşadıklarını ve araştırmaya devam ettiklerinin altı çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber