YÖK Başkanı Özcan protesto edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'nda toplanan yaklaşık 50 öğrenci, uygulamalırını ve açıklamalarını eleştirdikleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı protesto etti.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'ndaki protesto gösterisine yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Kendilerine Eskişehir Öğrenci Kollektifleri adını veren gruptakilerden Gürkan Çevik adlı öğrenci, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın maskesini takıp bir çarşafı üzerine sardı. Öğreciler üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın fotoğraflarının yer aldığı ?Gericileri sobelediniz' ve ?Türban özgürlük getirecekmiş, peki Zeki Müren bizi görebilecek mi?' ile ?Karanlığın özgürlüğünü istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını, padişah fermanı şeklindeki kağıttan okuyan Gürkan Çevik, şunları söyledi:

?YÖK Başkanlığı'na, padişah efendimize göbekten bağlı Yusuf Ziya Özcan hocamız atanmıştır. Kendisine mektepleri paralılaştırma ve gericileştirme görevi verilmiştir. Hocamıza güvenimiz sonsuzdur, herkes tarafından biline. Yusuf Ziya hocamızın onayladığı üzere, tüm talebelere 8- 10 bin lira borç verilecek ve bu borçlar mekteplerin bitiminde talebelerden geri alınacaktır. Derslerinde başarısız olan öğrencilerin kredisi kesilecek ve sonrası bizi ilgilendirmeyecektir. Mekteplere Amerika sistemi getirilecek ve eğitim paralı olacaktır. Bundan gayri, parası olmayan mektebe gelmeye. Bundan gayri üniversitelerimizde okuyan hanım talebelerimiz mekteplerine türbanla

girebileceklerdir.

Böylece üniversitelere sayemizde gözgürlük getirilmiştir. Kıymetimiz biline. Son olarak, artık üniversitelerde türban dışında her türlü hak ve özgürlük yasaklanmıştır. Özgürlük lafını kullanmak, sol elle yazı yazmak, herkese eşit, parasız, bilimsel, nitelikli eğitim istemek, gericiliğe paralılaştırmaya karşı çıkmak, mektepte okuyanların dertlerini dile getirmek yasaklanmıştır. Uymayanların derhal kellesi uçurulacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber