'Kara çarşaf üniversiteye girdi' haberinin mağduru konuştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde 'Kara çarşaflı bir öğrencinin derslere girdiği' haberi çarpıtıldı. Çarşaf giyen olarak görüntülenen Türk ve Mısır pasaportlu Nadiye İzzet, "Kesinlikle çarşaf giymedim. Zaten görüntülerin çekildiği gün pantolon giydiğim açıkça görülüyordu." dedi.

Türbanın üniversitelerde serbest kalması kararını ilk uygulayan üniversiteler arasında yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi'yle (KTÜ) ilgili dün ulusal bir kanalda haber yayınlandı. Show TV Ana Haber Bülteni'nde yayınlanan ve gizli çekilen görüntülerde 'Kara çarşaf üniversiteye girdi' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Haberde görüntülerine yer verilen KTÜ İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Türk ve Mısır vatandaşı olan Nadiye İzzet'ti. Babası Mısırlı annesi Türk olan Nadiye, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, görüntülerin çekildiği gün başına siyah örtü taktığını, aşağıdan da pantolon giydiğini söyledi. Ailesinde çarşaf giyenin bile olmadığını dile getiren İzzet, "Görüntülerde pantolon giydiğim apaçık ortada. Sadece başımı siyah bir örtüyle kapatmıştım. Mısır'da bu taktığıma 'Amira' deniyor. Türkiye'de bunlar hazır satılıyor. Ortada tamamen yanlış anlaşılma var. Eğer böyle istismar edileceğini bilseydim siyah renkli örtüyü takmazdım." diye konuştu.

Bugüne kadar bu tür bir olayla ne karşılaştığını ne karşılaşmak istediğinin altını çizen Nadiye İzzet, "Televizyonda yayınlanan görüntüleri ilk olarak arkadaşlarım izledi ve beni haberdar etti. Bende internetten izledim. Görüntülerle ilgili provokasyon ifadesi ağır olacak ama bir istismar olduğu kesin. Bu tür püf noktalar seçilip olay farklı boyutlara çekilmek ve genelme yapılmak isteniyor." ifadelerini kullandı.

Yayınlanan görüntülerle ilgili de açıklamada bulunan bayan öğrenci, "O gün iki ayrı öğrencinin cep telefonuyla bizi görüntülediğini fark ettim. Bende bunun üzerine geri çekildim. Ama böyle bir olayın başıma geleceğini hiç düşünmedim. Görüntüler çekildiği anda sınıfta ders işleniyordu." dedi.

Nadiye İzzet, "Biliyorsunuz yasanın yürürlüğü girmesiyle KTÜ'de türban serbest bırakıldı. Bu tür haberler türbanın yeniden okulumuzda yasaklanmasına yönelik olarak yapılmış olabilir. Ama şuanda ne sınıfımızda ne okulumuzda başörtülü-başörtüsüz kavgası yaşanmıyor." şeklinde konuştu.

Nadiye İzzet, yayınlanan görüntülerin ardından gerektiği taktirde hukuksal girişimlerde bulunacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber