Dersanelere reklamlarına 'şampiyon' yasağı geldi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Mart 2008 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YURDAGÜL ŞİMŞEK

ANKARA- Özel öğretim kurumlarını açma koşulları yeniden belirlendi. Bundan sonra okul açma izinleri Milli Eğitim Bakanlığı, kurs ve dersane gibi okul dışındaki özel öğretim kurumları açma izni de Valilik tarafından verilecek. Yabancıların açtkıları okulların müdür baş yardımcıları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak. Dersaneler artık sınav şampiyonlarını kullanarak reklam yapamayacak.

AB'ye uyum çerçevesinde Şubat 2007'de çıkan yasaya dayanarak hazırlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle gelen bazı yeni düzenlemeler şöyle:

Kurum açma izni alınmadıkça, öğrenci kaydı yapılmayacak.

İzin alan kurumun, iki yıl içinde öğretime başlamaması, izinsiz olarak öğretime ara vermesi, iznin alınış amaçları dışında kullanılmasının tespiti halinde kurum izin iptal edilecek.

Kurumlar, ancak amaçlarına uygun tanıtıcı reklam ve ilan verebilecek. Özel öğretim kurumlarının, doğrudan veya logo, amblem ve benzeri kurumu çağrıştıran işaretler kullanarak dolaylı olarak televizyona reklamı ve ilanı vermesi de yasak olacak. Buna göre artık dersaneler ortaöğretim ve üniversiteye giriş sınavlarında derece alan şampiyon öğrenciler üzerinden reklam yapamayacak.

Eski yönetmelikteki, özel öğretim kurumlarının yönetim bölümlerinde 'Atatürk köşesi', 'kurucu veya kurucu temsilcisi odası', 'genel müdür odası', 'genel müdür yardımcısı odası', 'müdür odası', 'öğretmenler odası', 'rehberlik servisi odası', 'psikolog odası', 'büro hizmetleri odası', 'arşiv, dosya odası', 'depo', 'ambar' ve 'misafir odası' olması zorunluluğu yeni yönetmelikte yer almaması da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber