MEB öğretmenine 'özel'de ders imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2008 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni Özel Öğretim Kurumları Yönetmenliği'ne göre MEB öğretmenleri izin alarak özel okullarda ücretli ders verebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle 1985 yılında çıkarılan yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelikte resmi okullardaki öğretmenlere özel okullarda ücretli ders verme imkanı sağlandı. Yönetmelikte dikkat çeken değişikliklerden bazıları şunlar:

TÜRKÇE İSİM ŞARTI: Türk vatandaşlarıyla ortaklık yoluyla açılacak milletler arası özel öğretim kurumları için Bakanlar Kurulu'nun izni gerekecek. Özel öğretim kurumlarına verilecek adlar, Türk milli eğitiminin temel ilkelerine aykırı düşmeyecek ve Türkçe olacak.

KAPATMA CEZASI: Kurum, iki yıl içinde öğretime başlamazsa, izinsiz olarak öğretime ara verirse ya da iznin alınış amaçları dışında kullanılırsa açma izni iptal edilecek. Yönetmeliğe uymayan kurumlar, üç aya kadar geçici olarak kapatılabilecek. Meyhane, kahvehane, kıraathane, bar gibi halka açık yerler ile açık alkollü içki satılan yerler, okulu binalarından, en az yüz metre uzaklıkta olacak.

ÖĞRETMENE ÖZEL İZİN: Özel okullara alınacak öğretmenler, resmi okullara yapılan atama kriterlerini taşıyacak. Ders saatleri de resmi okuldaki öğretmenlerinkini geçmeyecek. Resmi okullarda görevli rehber öğretmen ve aday öğretmenler dışındaki öğretmenler, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulundukları haftalık ders saati sayısını doldurmak kaydıyla ve çalıştıkları kurumların izniyle, özel okullarda, haftada 30 saati geçemeyecek şekilde ücretli ders verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber