Güvenlikçiler bunalıma giriyor

Haber Giriş : 03 Ekim 2004 01:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunalıma giren güvenlikçiler birim değiştirmek için dilekçe verdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) havaalanlarında görev yapan 100'ün üzerindeki güvenlik görevlisi, birim değiştirmek için dilekçe verdi. Ağır çalışma şartları yüzünden başka birime geçmek isteyen güvenlikçiler, hastanelerden aldıkları sağlık raporlarının kabul edilmemesi üzerine iş yavaşlatma eylemine hazırlanıyor.

Özel havayollarının iç hat uçuşlarına başlamasıyla büyük bir yolcu yoğunluğu yaşayan havaalanlarında, sıkı güvenlik denetimleri sorun oldu. Özellikle ABD'deki 11 Eylül terörist saldırıları sonrası en üst düzeye çıkarılan denetimler, görevli personel sayısının az olması yüzünden hem yolcular hem de çalışanlar açısından çileye dönüştü. DHMİ bünyesindeki özel güvenlik personeli de, her geçen gün daha da ağırlaşan çalışma şartları yüzünden hastanelerden aldıkları raporlarla birim değiştirmek için sıraya girdi. Bugüne kadar 100'ü aşkın güvenlik görevlisi rapor alarak birim değişikliği talebinde bulunurken, müracaatların büyük çoğunluğunu x-ray (elektronik arama aygıtı) cihazlarındaki görevliler oluşturuyor. Çalışanlar, günde 12 saat çalıştıklarını ve yolculardan ağır hakaret gördüklerini belirterek, strese bağlı birçok hastalık yaşadıklarını söyledi. Güvenlikçiler, Atatürk Hava Limanı'nda 214 personelin güvenlik kadrosunda bulunduğunu ifade ederek, "Burada en az 140 çalışana daha ihtiyaç var. Yaz sezonundaki yoğunluğa rağmen az bir kadroyla görev yapıyoruz. Şu ana kadar 37 arkadaşımız birim değişikliği için rapor aldı. Ancak raporları kabul edilen 10 güvenlikçi başka bir birime gönderildi." dedi. DHMİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, birçok güvenlik görevlisinin birim değişikliği için sağlık raporu sunduğunu doğruladı.

Bu arada Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'nde görev yapan Tepe Özel Güvenlik çalışanları, yoğun iş stresini psikoterapi seanslarıyla atlatıyor. Şirket Güvenlik Birimi Müdürü Yusuf Acıbiber, iş yoğunluğu nedeniyle yaşanan sıkıntıların patlama noktasına gelmeden çözmek istediklerini belirtti. İnsan Kaynakları Müdürü Ulaş Özdemir, grup terapileriyle personeli stresten arındırdıklarını söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber