Eğitimcilerden yasakçı rektöre tepki

Haber Giriş : 11 Mart 2008 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişikliğine rağmen başörtülü öğrencileri üniversiteye almamakta direnen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri Gökçebay'ın emir vererek mescitleri kapatmasına eğitimciler sert tepki gösterdi

Aslan Değirmenci'nin haberi

Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede ibadethanenin kapatılması skandal olarak değerlendirildi.

Yaklaşık 7 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Kastamonu Üniversitesi'nde rektör Bahri Gökçebay'ın emriyle mescitlerin kapatılması tepkilere neden oldu. Rektörün, üniversitede 15 yıldır var olan mescitleri kapatmasını üniversite hocalarının oda sıkıntısına bağlamasını eleştiren Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, ?Evliyalar diyarı Kastamonu'da öğrencilerin ibadethanesini kapatmak, büyük bir skandaldır, rektör gerginlikleri tırmandırmak çabasında. Şimdiye kadar öğretim görevlileri dışarıda mı duruyordu? Bunu şiddetle kınıyoruz? dedi.

EĞİTİM BİR SEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kastamonu Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Zeki Karaman ise, üniversite yönetiminin aldığı bu karar ile inançlı insanları yok saydığını ifade ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Karaman, ?Bu bir zulüm ve haksızlıktır. En temel insan haklarını üniversite yönetimi çiğnemiştir. Kurtuluş savaşında önemli bir yeri olan Kastamonu halkı ibadet özgürlüğüne müdahale edilmesine asla izin vermez. Üniversite yönetimi en kısa sürede mescidi tekrar açmadığı takdirde Cumhuriyet savcılığına rektör hakkında suç duyusunda bulunacağız? diye konuştu.

"REKTÖR ADETA MEYDAN OKUYOR"

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi Kastamonu Üniversitesi Rektörünün anayasa değişikliğine rağmen başörtülü öğrencileri dersliklere almadığını da hatırlatarak, ?Şimdi de mescit kapatıyor. Rektör adeta inançlı insanlara karşı meydan okuyor. Gelişmiş ülkelerde üniversiteler öğrencilerinin her türlü ihtiyacını gözetmeye özen gösterirken bizde üniversitelere hâlâ bir diktatörlük gibi yönetilmeye çalışılıyor. İbadet özgürlüğü insani bir haktır, bunu engellemeye çalışmaya kimsenin hakkı yoktur? dedi. Tanrıverdi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında Kastamonu'daki Nasrullah Camii'nde insanları kurtuluş mücadelesine çağıran sesinin halen kentte yankılandığını kaydederek, rektör Gökçebay'ın, Kastamonu'nun manevi öneminden bihaber olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber