Hakkari'de askeri güvenlik bölgelerine sivil girişi yasaklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

HAKKARİ'de askeri güvenlik bölgesi olarak belirlenen 2 bölgeye, 11 Mart-11 haziran tarihleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklandı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada,yasaklanan 2 bölgenin İkiyaka ve Şırnak'ın Beytüşşebap doğusu uzantısı olan Hakkari bölgesi olduğu bildirildi.

Hakkari Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 2555 sayılı kanun kapsamında Hakkari İlinde 2 bölgenin geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi. Açıklamada sivil vatandaşlarının girişlerinin yasaklandığı bölgeler şöyle:

"Birinci bölge İkiyaka bölgesi olan Hoşgeldin Tepe'nin güneybatısıdan başlayarak İkiyaka Yaylası, Dertlişe Tepe, Ak Tepe, Ayranlı, Yeşil Gölü, Düzbarkın, Hezdelotk Tepe'nin bulunduğu alanlar, 2 .bölge olan Şırnak'ın Beytüşşebap doğusu ve uzantısı olan Hakkari bölgesinde ise Beyyüşşebap'tan bölgesinden başlayıp Şinalı Pınarı, Hakkari bölgesi Narine Tepe, Sivri Tepe, Mezra mahallesi, Kara Tepe, Geçit Tepe, Şırnak bölgesindeki İsimsiz Tepe arasında kalan bölgeler, geçici güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. 11 Mart-11 Haziran 2008 tarihleri arasında belirtilen bölgelere vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber