Üniversiteli gruplar İsral Başkonsolosunu üniversiteye sokmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoldan döndüren protesto

İSRAİL'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Mihail Gur Aryeh, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlediği konfransa katılmak üzere Adapazarı'na gelirken üniversitede öğrencilerin eylem yaptıklarını öğrenince yoldan İstanbul'a döndü.

İsrail'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Aryeh, Sakarya Üniversitesi'nde, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlediği ?Savaşta Sivillerin Durumu' konulu konferansa gelerek örgencilere konuşma yapacaktı. Aryeh'in geleceğini ögrenen Sakarya Üniversitesi'ndeki bir grup ögrenci, öğlen saatlerinden itibaren konfransın yapılacağı salon önünde toplandı.

Yurtsever Cephesi, Öncü Cephe ve Anadolu Gençlik Derneği gibi üç ayrı gruptan yaklaşık 300 öğrenci, ellerinde pankartlarla kampusta İsrail aleyhinde sloganlar attı. Bu sırada jandarma ekipleri fakülte bahçesinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Konferasın yapıldığı salonda da öğrenciler İsrail aleyinde dövizler hazırlayarak Başkonsolos Yardımcısını beklemeye başladı.

Ortamın gerginleşmesi üzerine İstanbul'dan Adapazarı'na doğru gelen Aryeh'e bilgi verildi. Başkonsolos Yardımcısı Aryeh, bunun üzerine yoldan İstanbul'a döndü ve konfrans iptal edildi.

İsrail Başkonsolos Yardımcı'nın gelmeyeceğinin ögrenilmesi üzerine de protesto yapan 3 ayrı gruptakiler, bir süre alkışlı protestoda bulunup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber