Öğrencinin futbol tutkusu ölüm getirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Osmaniye'de, ilköğretim okulunun öğrenciler arasında düzenlediği futbol turnuvasında, halı sahada maç yaparken aniden rahatsızlanan 11 yaşındaki çocuk, kalp krizi geçirerek öldü.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Mithatpaşa İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ahmet Sefa Koçyiğit, arkadaşları arasında yaptığı maçlar sırasındaki başarısı ve yeteneğiyle dikkati çekerek futbol turnuvası için oluşturulan takıma seçildi.

Halı sahada, dün akşam saatlerinde oynanan ve öğretmen ağabeyi Fatih Koçyiğit'in de izlediği maçta, minik Ahmet, ilk devre 3 gol attı. İkinci devrenin başlamasının hemen ardından üzerine gelen topu göğsü ile indiren küçük futbolcu, aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Ağabey Fatih Koçyiğit, kardeşini Özel Yeni Hayat Hastanesine kaldırdı. Minik Ahmet, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Ağabey Fatih Koçyiğit, kardeşinin çok iyi bir futbolcu olduğunu, maça ara verildiğinde çok terlediğini ve yüzünün kızardığını, bunun üzerine oyundan çıkmasını istediğini, ancak kabul ettiremediğini belirtti. Fatih Koçyiğit, "bir ara bana 'ağabey nasıl oynuyorum?' diye sordu, ben de 'çok iyi' olduğunu söyledim. Daha sonra oyundan çıkmasını istedim, ama çok istekliydi, ısrar edemedim. Kucağımda hastaneye götürdüm. Bir süre sonra doktorlar yapacak bir şey kalmadığını söyleyince yıkıldım" dedi.

Küçük Ahmet'in ölüm haberi sınıf arkadaşları ve öğretmenlerini de yasa boğdu. Arkadaşları, Ahmet'in sırasına çiçek ile taraftarı olduğu Fenerbahçe takımının renklerinin yer aldığı eldiven ve futbol topu bıraktılar. Tahtaya da "Seni unutmayacağız Ahmet" yazdılar.

Adana Adli Tıp Kurumundaki otopside kalp krizi geçirdiği tespit edilen minik öğrencinin cenazesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine getirildi. Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığında kılınan namazın ardından cenaze, toprağa verildi.

Tören sırasında, 6 çocuk babası Halil Koçyiğit (51) ve anne Münife (47) ile abla Zeynep (19) yakınları tarafından güçlükle teselli edildi.

Törene, okul yöneticileri ve öğretmenlerle sınıf arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber