İzmir'e 6. üniversite

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in 6. kentin üçüncü vakıf üniversitesi olan ''İzmir Üniversitesi''nin bu yıl öğrenci kabulüne başlayacağı bildirildi.

İzmir'in 6. kentin üçüncü vakıf üniversitesi olan ''İzmir Üniversitesi''nin bu yıl öğrenci kabulüne başlayacağı bildirildi.

İzmir Üniversitesi Genel Koordinatörü Muzaffer Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 devlet 2 vakıf üniversitesi olan İzmir'e yeni bir üniversite daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversitelerinin 2008-2009 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacağını belirten Güneş, bu yılki ÖSS kılavuzlarında ''İzmir Üniversitesi''nin yer alacağını ve 840 öğrenciyi kabul edeceklerini kaydetti.

Güzelyalı'daki İzmir Özel Fatih Dershanesini boşaltmaya başladıklarını ve bu binayı kullanacaklarını ifade eden Güneş, binada ağustos ayına kadar tadilat yapacaklarını, yakın zamanda da Seferihisar ya da Sasalı'da kendi kampüslerini kuracaklarını söyledi.

4 BÖLÜMLE HİZMET VERECEK

İzmir Üniversitesinin ilk etapta Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu olarak 4 bölümde eğitim vereceğinin altını çizen Güneş, Hukuk Fakültesi ve Hemşirelik Meslek Yüksekokulu bölümlerinde de faaliyet göstermek için YÖK'e başvurduklarını bildirdi.

Güneş şöyle konuştu:

''İzmir'e yeni bir üniversite kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk etapta Fatih Dershanesinin binasını kullanacağız. Burayı boşalttık. Tadilata başlıyoruz. Binanın dış cephesi cam olacak. Uzay çatı sistemi yapacağız. Ağustosa kadar burası eğitime hazır hale gelecek. İki üç yıl içerisinde de kendi kampüsümüzü kuracağız. ÖSS tercih kılavuzunda bu yıl İzmir Ekonomisi yer alacak. 4 bölümde 840 öğrenci alacağız. Öğretim kadromuz tamam. 36 tane doçent ve profesörü bünyemizde barındıracağız. Öğretim üyelerimizin bir kısmı yabancı.

Öğrencilerin üniversitemize nasıl kabul edileceğiyle ilgili YÖK'te toplantımız var. Bunun belirlenmesi toplantıdan sonra netleşecek. Ege Bölgesi'nde yabancı dil ağırlıklı, çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı eğitim vereceğiz. Amacımız öğrencilerimize iyi bir gelecek, iyi bir iş imkanı sağlamak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber