Adliye katliamında iki sanığa 50'şer yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA Adliyesi'nde gözaltındaki 1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Abdurrahman Akgönül ile azmettirici olduğu öne sürülen tutuksuz sanık 35 yaşındaki Mehmet Batural, 50'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada azmettirici olarak yargılanan 41 yaşındaki Menderes Kutlu ise beraat etti.

Seyhan Oteli'ndeki Dümen Bar'da 24 Ağustos 2005 yılında 24 yaşındaki Tuba Özyavuz'un tokatlanması sonucunda çıkan kavgada çete lideri 41 yaşındaki Menderes Kutlu ve sağ kolu olduğu öne sürülen Mehmet Batural tabancayla yaralandı. İddiaya göre, Kutlu ve Batural'in emriyle bir avukatın yanında şoför olarak çalışan Abdurrahman Akgönül, yaralama olayını gerçekleştirdiği öne sürülen 28 yaşındaki Ömür Hallaçoğlu'nu olaydan 3 gün sonra Adliyede Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı önünde tabancayla öldürdü. 37 yaşındaki Erkan Cebe ile 24 yaşındaki Ümit Günay'ı ise yaraladı.

Öte yandan adliye katliamının azmettiricisi olduğu iddia edilen Menderes Kutlu ve Mehmet Batural'ın Çukurova Devlet Hastanesi ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlardaki yemek ve temizlik ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma da cinayet davası ile birleştirildi.

Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?çete kurmak, adam öldürmek, ihaleye fesat karıştırmak' gibi 10 ayrı suçtan yargılanan 1'i tutuklu 20 sanık hakkında karar verilen duruşmada, adliye katliamcısı Abdurrahman Akgönül son savunmasını yaptı. Erkan Cebe'nin kendisine gülmesi nedeniyle tabancasıyla ateş ettiğini öne süren Akgönül şunları söyledi:

?Sanıklardan Mehmet Batural arkadaşım olur. Aramızda ağabey, kardeş ilişkisi vardır. Seyhan Oteli'ndeki barda yaralanınca çok üzüldüm. Sanıkların adliyeye çıkarıldığını öğrenince belimdeki silahla içeri girdim. Polisler beni tanıdığı için aramadılar. Sanıklar serbest kalıp sevinmeye başladıklarında kendimden geçtim. Erkan Cebe'ye doğru ateş ettim. O da iki kişiyi üzerime itekledi. Mermi bitince polise teslim oldum.?

Cinayet ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar ise olaylarla ilgilerinin olmadığını iddia ederek beraatlarını istedi.

YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI

Mahkeme heyeti, katil sanığı Abdurrahman Akgönül'ü adam öldürmek suçundan 25 yıl, 2 kişiyi de yaralamaktan 12'şer yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 50 yıl hapse mahkum etti. Akgönül'ü azmettirdiği iddia edilen Mehmet Batural'a da toplam 50 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz olan ve duruşmaya katılmayan Batural hakkında tutuklanması için yakalama emri çıkarıldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKTAN BERAAT

Aynı davada, ?ihaleye fesat karıştırma' suçundan yargılanan Menderes Kutlu, Mehmet Batural, Çukurova Devlet Hastanesi eski Başhekimi Mustafa Ünaldı, Sosyal Hizmetler İl eski Müdürü Aygün ile AKP Adana İkinci İl Başkanlığı'ndan istifa eden Mine Elgin'in de aralarında bulunduğu 18 kişi delil yetersizliğinden beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber