Uras: Kapatma AKP'ye yarayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, AK Parti'nin kapatılması istemiyle dava açılmasının, AK Parti'nin oy oranını yükselten ve AK Parti'yi mazlum yerine koyan bir yaklaşım olduğunu savundu.

Genel Başkan Uras, partisinin Ordu'da düzenlediği 'Solun Geleceği ve Yerel Yönetimler'' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, demokrasilerde yerel yönetimlerin önemine işaret etti.

Solun yerel yönetim seçimlerinden başarılı çıkması için birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Uras, şöyle konuştu:

''Amacımız AKP'nin olmadığı yerlerdeki yerel yönetimlerin yine bizlerde kalmasını sağlamak. AKP'nin olan yerlerdeki yerel yönetimleri de birlik olarak almak. Bizi ayrı ayrı avlıyorlar. Sol, Türkiye içinde çok dağınık. Bunun için birleşmeliyiz. Bütün bunlara karşı birlik olmalıyız. Birlikten güç doğuyor. Siyasetin gökkuşağını gerçekleştirirsek bunu başarabiliriz.''

Solun AK Parti karşısına her bölgeden tek aday çıkarması gerektiğini, aksi takdirde bölünmenin seçimlerde AK Parti'ye yarayacağını ifade eden Uras, solu büyütmek için yerel seçimlerden başlanması gerektiğini vurguladı.

Yapmaları gereken şeyin ''kar topu'' gibi solu büyütmek olduğunu söyleyen Uras, ''Herkesle AKP'ye karşı bir araya gelmeye hazırız. Gelin canlar bir olalım, AKP'nin saltanatını sona erdirelim'' diye konuştu.

AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya da değinen Uras, davanın AK Parti'nin lehine olduğunu savunarak şunları söyledi:

''Daha dün AKP'nin çıkarmak istediği Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı halkımız dimdik ayakta durdu ve AKP bu tasarıyı paşa paşa geri çekmek zorunda kaldı. Tam her şey yoluna girecek derken bir baktık Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'ye kapatma davası açıyor. Bu maalesef AKP'nin oy oranını yükselten ve AKP'yi mazlum yerine koyan bir yaklaşım oldu.'

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber