Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Mart 2008 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde sıcaklık yine ortalama değerlerin üzerinde seyrediyor. Batıda sert esen lodos günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bu hafta da kısa süreli bahar yağışları olacak.

- İstanbul ve Bursa'da hafif yağmur geçişleri görülecek, lodos yine sert esiyor. Yarın akşam ve perşembe günü de İstanbul'da yağmur var. Ankara'da da hafif yağmur görülebilir, hava ılık. İzmir'de sabah hafif yağmur olacak, öğleden sonra hava daha açık, lodos yine sert esiyor. Adana'da yüksek sıcaklık ve az bulutlu bir hava var. Bugün İstanbul 16, Ankara 15, İzmir 20, Bursa 17, Adana 22 derece.

Marmara'da lodos akşama kadar sert esecek, bu nedenle hava yine serin hissedilecek. Bölge genelinde yağmur geçişi bekleniyor, güneşin görüldüğü zamanlarda olacak. Çarşamba akşamı ve perşembe günü de bölgede yağış var ve beraberinde hava 4-5 derece soğuyacak. Bugün Edirne 20, Çanakkale ve Sakarya 17 derece.

Marmara'dan ilerleyen bulutlar, İç Anadolu Bölgesi'nde de Eskişehir, Ankara, Konya arasını bulutlanrıdıyor, hafif yağmur da görülecek. Öğleden sonra ise Sivas, Niğde çevresinde bulutlar yoğunluğunu artıcak. Bu bölgede yarın hava daha sıcak, perşembe günü yine yağmur var. Bugün Konya ve Eskişehir 16, Sivas 13 derece.

Ege'nin sahil beldelerinde lodos yine sert esiyor, bu bölgede de kısa süreli bahar yağmurları görülecek. Yarın sıcaklık yükseliyor ama İzmir-Çeşme-Ayvalık arasında lodos iyice kuvvetlenecek. Perşembe günü yine yüksek olasılıkla yağmur olacak. Denizli 17, Kütahya ve Muğla 16 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde rüzgar zayıf, hava da ılık. Antalya'da hafif yağmur olabilir, öğleden sonra Mersin civarı da bulutlanacak. Güneydoğu açık ve sıcak. Akdeniz'de perşembe günü de yağmur bekleniyor. Antalya 19, Diyarbakır 17 derece.

Doğu Anadolu'da üç gün yağış yok, sıcaklık hızla artıyor, kar erimelerine bağlı oluşacak taşkınlara karşı tedbirli olunmalı. Cuma günü ise yağış bu bölgeyi de etkileyecek. Bugün Erzurum 6, Malatya 18, Van 9 derece.

Kısa süren bahar yağmurlarından bugün Karadeniz Bölgesi'nde Bolu, Zonguldak-Sinop arası da etkilenecek ama sıcaklık yüksek. Yarın hava açık, perşembe günü ise Karadeniz'de hem hava soğuyacak hem de daha kuvvetli yağmurlar bekleniyor. Bugün Trabzon 19, Bolu 16, Samsun 23 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber